Sykehuset i Elverum: Pasienthotellet og store avdelinger skal ta imot koronapasienter

Sykehuset Innlandet har gjort store endringer på sykehuset i Elverum for å kunne ta imot koronapasienter. Store avdelinger og pasienthotellet er klargjort for koronasyke, som trenger hjelp.

DEL

Foreløpig er det stille på sykehuset i Elverum. Ved hovedinngangen er det skilt, sperrebånd og plakater, som gjør det klart at det ikke er hvem som helst som kan gå inn på sykehuset. Det er besøksforbud, og bare ansatte og pasienter med avtale slipper inn.

Bak sykehuset er dert også stille, men det er satt opp et telt, der det blant annet foregår koronatesting av ambulansepersonell.

Men inne i sykehuset er det gjort store forandringer. Det opplyser Alice Beathe Andersgaard, administrerende direktør i Sykehuset Innlandet.

Når Østlendingen spør henne om pasienthotellet er klargjort for koronapasienter, svarer hun bekreftende på det.

– Nesten hele sykehuset er omkalfatret. Avdelinger er flyttet, og det er åpnet egne poster for pasienter med luftveissmitte, for at det skal være mulig å holde pasienter med koronasmitte atskilt fra andre pasienter. De store avdelingene på sykehuset er klargjort for å kunne ta imot koronapasienter, som trenger hjelp, sier hun.

Østlendingen har tidligere skrevet at det er pasienter med koronasmitte, som er innlagt på sykehuset i Elverum.

Sykehuset Innlandet har så langt ikke villet gi noen opplysninger om hvor mange ansatte og pasienter som er rammet av koronasmitte på hver avdeling. Dette av hensyn til personvern og taushetsplikt. Etter styremøtet i Sykehuset Innlandet fredag står denne strategien fast.

Så stille på sykehusene at ledelsen er bekymret

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken