Elverum er drivkraften for mer enn ett dalføre. Det er vanskelig å se for seg Elverum uten et sykehus

USIKKERHET: Mange kjenner på usikkerheten etter at styreleder i Sykehuset Innlandet trakk seg.

USIKKERHET: Mange kjenner på usikkerheten etter at styreleder i Sykehuset Innlandet trakk seg. Foto:

DEL

LederMandag kom den noe overraskende meldingen fra styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger, tikkende inn til Østlendingen. «Jeg har ikke nødvendig tillit i Helse Sør-Øst og vil derfor benytte anledningen til å trekke meg.» Nå frykter man følgene. Det er dramatisk for prosessen at styret ikke har tillit hos Helse Sør-Øst. Hva som er årsaken til at Enger ikke får fortsette vites ikke, men man kan spekulere i at dette har noe med plasseringen av hovedsykehuset å gjøre.

Styrelederen har stått hardt på at det nye Mjøssykehuset skal legges til Moelv, noe Helse Sør-Øst ikke har vært like stor fan av. Usikkerheten bredte seg i forrige uke da rapporten om innholdet i de ulike enhetene ble framlagt. Ordet «Mjøsbru» er ikke nevnt en eneste gang i rapporten. Da er det nærliggende å tro at det som skjedde mandag knytter seg til plasseringen av hovedsykehuset.

Nå har helseminister Bent Høie (H) allerede bekreftet til Hamar Arbeiderblad at Mjøssykehuset skal ligge ved Mjøsbrua. Han understreker også at ingen av de eksisterende sykehusene i Elverum, Hamar, Lillehammer og Gjøvik er ekskludert fra å være det andre akuttsykehuset. Lokaliseringen ved Mjøsbrua har vært et premiss for enighet etter årevis med utredninger om nytt sykehustilbud i Innlandet.

Spørsmålet nå blir likevel om døra for ny lokalisering av hovedsykehuset står på gløtt. I så fall er Hamar igjen en het kandidat. Hva betyr det for Elverum? Herover er vi opptatt av at de tre nye sykehusene ikke kan ligge som perler på en snor i Gjøvik, Moelv og Lillehammer. I dette bildet skal man huske at Elverum og sykehuset her er drivkraften for mer enn ett dalføre, og det er vanskelig å se for seg et Elverum uten et sykehus.

Anne Enger ønsket å fortsette, men fikk beskjed om at det ikke var aktuelt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags