Ikke surr det til nå

TALTE: Avtroppende styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger, var klar på at man måtte holde fast ved målbildet Mjøssykehu ved Mjøsbrua da hun åpnet Perspektivkonferansen.

TALTE: Avtroppende styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger, var klar på at man måtte holde fast ved målbildet Mjøssykehu ved Mjøsbrua da hun åpnet Perspektivkonferansen. Foto:

DEL

LederDet var beskjeden avtroppende styreleder i Sykehuset Innlandet, Anne Enger, ga da hun fredag åpnet Perspektivkonferansen. Hun påpeker at Mjøssykehuset ved Mjøsbrua er et lenge bearbeidet opplegg for den framtidige sykehusstrukturen i Innlandet. I en mild tordentale gjorde henvendte hun seg til ordførerne i Innlandet, som nå krangler om hvor framtidas sykehus skal ligge.

Siden rapporten om innholdet i de ulike enhetene ble lagt fram har det vært mye usikkerhet blant brukere, kommuner og de som deltar i prosessene.

I kjølvannet har lokaliseringsdebatten blomstret opp igjen. Poenget med Mjøssykehuset ved Mjøsbrua var noe alle kunne enes om, og så vil sjølsagt hver enkelt ordfører jobbe for å få de øvrige sykehusene, det elektive og akuttsykehuset, til sin kommune.

Det ligger mye godt, faglig arbeid i det som har ledet til en felles enighet om vegen videre for sykehusstrukturen i Innlandet. Nå virker det ikke engang sikkert at Mjøssykehuset havner på Biri eller i Moelv.

Det er ikke bra for det videre arbeidet dersom man igjen ender opp med en krangel om hvor sykehusene skal ligge. Som Enger påpeker, kan et nytt Mjøssykehus stå klart til 2028. Det krever respekt for det man er blitt enige om. I neste uke kommer helseminister Bent Høie (H) til Innlandet.

Det er en god sjanse for elverumsregionen til å gjøre det klart hvorfor det er så viktig at Mjøssykehuset havner på Biri eller i Moelv. Det er lov å håpe på noen tydeligere signal fra ministeren enn det som har kommet til nå. Hvis ikke, risikerer man at alt arbeidet forvitrer. Det kan verken pasienter eller ansatte akseptere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags