Bent Høie skal besøke sykehuset i Elverum

TIL ELVERUM: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) skal besøke sykehuset i Elverum førstkommende tirsdag.

TIL ELVERUM: Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) skal besøke sykehuset i Elverum førstkommende tirsdag. Foto:

Tirsdag formiddag skal helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) besøke sykehuset i Elverum. Der skal han blant annet møte Elverum-ordfører Lillian Skjærvik (Ap) og Åmot-ordfører Ole Erik Hørstad (H), som vil argumentere for fortsatt sykehus i Elverum.

DEL

Utgangspunktet for Høies besøk er Sykehuset Innlandets arbeid med ny sykehusstruktur. Statsråden vil også besøke sykehusene i Hamar, Lillehammer og Gjøvik denne dagen, men han starter i Elverum.

– Alle ordførerne i regionen, samt Åsnes-ordføreren, møter. Ole Erik Hørstad fra Åmot og jeg vil føre ordet for vår region. Møtet på sykehuset varer i en time, og vi ordførere har fått 15 minutter til disposisjon, opplyser Skjærvik.

Statsråd Høie vil gjennomføre møtene på samme måte på de tre andre sykehusene. I tillegg til ordførerne er det satt av tid til sykehusledelsen, tillitsvalgte og pressen.

Høies mål med sykehusrundturen til Elverum, Hamar, Lillehammer og Gjøvik er å få vite mer om kommunenes syn på arbeidet med ny sykehusstruktur for Innlandet.

Som kjent skal en styringsgruppe oppnevnt av Helse Sør-Øst komme med sitt forslag til lokalisering av framtidens sykehus i Innlandet innen 1. juni. Helse Sør-Øst-styret skal etter planen ta stilling til dette i slutten av juni.

Det er knyttet stor spenning til hvor nytt hovedsykehus skal ligge, og hvilke byer som får beholde et sykehustilbud.

Artikkeltags