Fristiller ordførerne i kampen for ekstrasykehusene

ENIGHET: Innlandet Ap går for Mjøssykehuset, men lar kommunepartiene kjempe om ekstrasykehusene. Fra venstre Thomas Langeland Jørgensen, Nils Kristen Sandtrøen, Rune Støstad, Rigmor Aasrud, Bjug Ringstad, Anita Ihle Steen, Stian Simensen, Even Aleksander Hagen, Ingunn Trosholmen, Tore Hagebakken, Bente Irene Aaland, Finn Arne Eriksrud, Lillian Skjærvik og Geir Bjerke.

ENIGHET: Innlandet Ap går for Mjøssykehuset, men lar kommunepartiene kjempe om ekstrasykehusene. Fra venstre Thomas Langeland Jørgensen, Nils Kristen Sandtrøen, Rune Støstad, Rigmor Aasrud, Bjug Ringstad, Anita Ihle Steen, Stian Simensen, Even Aleksander Hagen, Ingunn Trosholmen, Tore Hagebakken, Bente Irene Aaland, Finn Arne Eriksrud, Lillian Skjærvik og Geir Bjerke. Foto:

Innlandet Ap står fast på at hovedsykehuset i Innlandet skal ligge ved Mjøsbrua, men partiet fristiller ordførere og kommunepartier i kampen om de to ekstrasykehusene.

DEL

I tillegg til et nytt hovedsykehus i Innlandet har Helse Sør-Øst som kjent bestemt at det skal opprettholdes to andre sykehus i form av et akuttsykehus og et elektivt sykehus (for planlagte operasjoner og behandlinger).

Svært mange Ap-politikere fra Innlandet var til stede på den store sykehuskonferansen på Honne sist fredag. Etter Perspektivkonferansen hadde ledelsen i Innlandet Ap et møte med Ap-ledere både fra Lillehammer, Elverum, Ringsaker, Gjøvik og Hamar. Blant annet var ordfører Lillian Skjærvik og kommunestyrerepresentant Bente I. Aaland, begge fra Elverum, til stede på dette møtet.

Innlandet Ap har selv lagt ut informasjon fra møtet på sine nettsider. Der kommer det fram at Innlandet Ap og de aktuelle ordførerne og kommunepartiene er enige om å holde fast på målbildet med nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua.

På konferansen, som ble arrangert av Sykehuset Innlandet, ble det opplyst at det nye Mjøssykehuset til over åtte milliarder kroner kan stå ferdig allerede i 2028. Byggingen skal etter planen begynne når det nye sykehuset i Drammen står klart, trolig i 2024. Mjøssykehuset blir det fjerde største sykehuset og blant de mest moderne i landet.

Når det gjelder kampen om ekstrasykehusene får derimot ordførerne og kommunepartiene fritt spillerom til å kjempe for seg og sitt.

– Samtidig som vi er enige om at det skal bygges et nytt mjøssykehus i tråd med tidligere vedtak på fylkesårsmøte, har vi også respekt for at den enkelte ordfører og kommuneparti vil jobbe for sitt sykehus. Disse debattene skal vi ta med verdighet, raushet, og gjensidig respekt for at vi har ulike lokalpolitiske interesser innenfor partiet. Fokus bør holdes på hva egen kommune kan tilby, og ikke på andres mangler, heter det i informasjonen fra Innlandet Ap.

Artikkeltags