Gå til sidens hovedinnhold

Forfulgt av uhell, men endelig klaffet det

Artikkelen er over 4 år gammel

Uhell og uflaks har preget mye av karrieren for Kristian Klevgård. Men endelig fikk Rena-gutten sitt store gjennombrudd på sykkelsetet.

For 4.-plassen i norgescuprittet på Eidsvoll sist helg, der han satt i det avgjørende bruddet med blant annet proffsyklist Kristoffer Skjerping, var karrierebeste, og vel så det for 23-åringen fra Rena.

– Jeg har aldri vært i nærheten av å kjempe så høyt i et norgescupritt. Det er moro at det endelig løsner litt, sier Kristian Klevgård til Østlendingen.

Forfulgt av uhell

Men det har på ingen måte kommet gratis. For landeveissyklisten, som sykler for Trondhjems Velocipedklub (TVK) har hatt nok av uhell de siste par årene.

Punkteringer og velt har ødelagt flere toppresultater, og i vinter var Klevgård involvert i to kollisjoner med biler.

– Det har vært nok av utfordringer, helt klart. Jeg hadde jo flaks som ikke ødela meg noe særlig i de to kollisjonene i vinter, men det er jo veldig utur der og da, selv om jeg ikke mistet så mye trening. Men det har vært mye tull som har ødelagt for en del potensielt gode resultater de siste årene.

Men Klevgård har holdt motivasjonen oppe og troen på at resultatene kunne komme.

Tanken på å gi seg har aldri vært til stede, og sist helg fikk han betalt for tålmodigheten.

Tar tid å bli god

– Så lenge jeg har følt at jeg har hatt framgang og jeg har hatt det moro med syklingen, har jeg aldri vært inne på tanken om å gi meg. Det gjelder å være tålmodig som syklist. Det tar tid å bli god og jeg har fortsatt tiden foran meg.

For sesongstarten har vært den beste så langt for Rena-gutten, som byttet fra skiskyting til sykkel i løpet av de tre årene på videregående skole i Trysil.

– Sportslig har sesongen vært bra til nå. Jeg har fått gjort det jeg skal av trening og har følt meg bra. Utfordringen min har vært å få ut nivået mitt i ritt, sier Klevgård som må bruke kjørestyrken for alt det er verdt.

Derfor er det å være offensiv nøkkelen for 23-åringen, som fikk betalt for det da han ble sittende i finalen på Eidsvoll med seks-sju konkurrenter.

– Det er morsomt å få betalt for den jobben man legger ned. Selv om jeg ikke var god nok til å avgjøre det i min favør, var det et stort steg i riktig retning. Jeg var bare ett sekund unna å vinne mitt første norgescupritt. Det er positivt, så gjelder det å jobbe litt med avslutningsegenskapene til neste gang jeg sitter i den posisjonen, gliser landeveissyklisten.

Kommentarer til denne saken