150 på sykkelfest i da de nye sykkelstiene i Fulufjellet åpnet

FULL FART: Noen av syklistene som tok i bruk de nye sykkelstiene i Fulufjellet lørdag. Her var det full fart fra åpningen klokka 13.

FULL FART: Noen av syklistene som tok i bruk de nye sykkelstiene i Fulufjellet lørdag. Her var det full fart fra åpningen klokka 13. Foto:

Sola fant vegen gjennom skydekket og gjorde sitt til at lørdagens åpning av de to første sykkelstiene i Fulufjellet ble en fest for de 150 som kastet seg ut i løypene.

DEL

– Det var fullt av syklister i løypene, spesielt mange barn, og mange holdt det gående utover ettermiddagen, selv om regnet etter hvert gjorde stiene ganske så våte, sier Bente Langhol, kontorleder i Fulufjellet AS.

Det er Fulufjellet AS som står bak utbyggingen av de to sykkelstiene; en på 150 meters lengde og en på 350 meter.

Ennå er det et stykke til man kan sammenlikne seg med stisykkelnettverket i Trysilfjellet, men stibyggere fra Trysil Bike Arena har bistått i arbeidet, og sørget for at det er gravd inn nok doseringer og dumper i terrenget i Fulufjellet til at sykkelentusiaster også her vil kunne finne utfordringer nok.

Elever og lærere på barneskolen i Innbygda hadde møteplikt under sykkelåpningen i Fulufjellet i Ljørdalen, og de dominerte i løypene etter at de to stiene offisielt var blitt åpnet av eiendomsutvikler Christian Sletengen i Statskog SF klokka 13 lørdag.

– Det var også en del hyttefolk – både yngre og litt eldre, og åpningen ble akkurat den festen vi håpet på. Selv om været kunne ha vært litt bedre, sier Langhol.

Fulufjellet AS jobber allerede med en ny, lenger sykkelsti, som etter planen skal åpne til våren.

– Den vil være atskillig lenger enn de to som ble åpnet i helga. Men de er utfordrende nok i seg selv, noe vi fikk sett lørdag, sier hun.

Artikkeltags