Gå til sidens hovedinnhold

Stort engasjement da verdenseliten kom til Elverum

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag gikk sykkelrittet, Tour of Norway, gjennom Elverum. Da hadde mange Elverumsinger møtt opp for å se verdenselitens spurt foran rådhuset.

Lørdag syklet verdenseliten gjennom Elverum i sykkelrittet, Tour of Norway. De syklet gjennom Storgata til høy jubel og klapping fra det store publikummet, som spent fulgte med for å få et glimt av sykkelheltene.

Hedmark har flere ganger tidligere vært en del av Tour of Norway, som er klassifisert på nest øverste nivå av det internasjonale sykkelforbundet.

I 2014 var det målgang på Budor, mens rittet i 2012 hadde målgang i Elverum, i den første utgaven av rittet som inneholdt proffsyklister.

Ryttere som Edvald Boasson Hagen og Alessandro Petacchi suste gjennom Storgata den gangen, og de siste årene har flere store sykkelnavn stilt til start i rittet.

 

Elverum inngår i den 218 kilometer lange etappen fra Kongsvinger til Brumunddal. Dette er den lengste etappen i sykkelrittets historie. På veien til målgang i Brumunddal er syklistene også innom Flisa.

Det ble lagt inn spurt gjennom Kaffegata på Flisa og Storgata i Elverum. Her fikk rytterne sprinte om viktige spurtpoeng. Da hjalp det godt på at det var stort oppmøte fra elverumsingene som gjerne heiet fram elitesyklistene. 

Videre skal rytterne kjøre sju kilometer på grusveg over Militærvegen til Løten, før de skal oppove de tøffe bakkene opp mot Gåsbu, der det skal deles ut poeng i klatrekonkurransen.

Når rytterne kommer til Brumunddal skal målstreken passeres en gang før det skal gjøres opp om etappeseier. Der vil de kjøre samme rundløype som ble brukt i fjorårets utgave av rittet.

Kommentarer til denne saken