Gå til sidens hovedinnhold

Fiskvik-brødrene med imponerende seier i internasjonalt ritt

Artikkelen er over 3 år gammel

Anders og Eirik Fiskvik fra Tynset gjennomførte i helgen Glacier 360, et hardt maratonritt over tre dager på Island. Det endte med to etappeseiere og sammenlagtseier.

Rittet går over 290 kilometer på tre dager. Alle må sykle to og to, og det er et internasjonalt UCI-ritt, noe som betyr at dette ikke er et ritt for smågutter.

Fiskvik-brødrene syklet rittet i fjor, da på hvert sitt Team Trek Mesterhus-lag som endte på 2. og 4. plass.

I år derimot, skulle det holde helt inn for tynsetingene.

– Denne gangen hadde vi rett og slett full klaff! Samarbeidet fungerte perfekt, og vi disponerte kreftene bra. Det hjelper så klart at vi er brødre og har vært treningskompiser helt siden vi var små, men det er en utrolig følelse å reise til et annet land på etapperitt, for å stikke av med seieren, sier en glad Anders Fiskvik til Østlendingen søndag kveld.

Kjørte fra på første etappe

På fredag gikk startskuddet for den første etappen på 95 km gjennom steinete Island-terreng. Brødrene kjørte på fra start, og vant etappen og fikk sine første seiere i et internasjonalt UCI-ritt. Det til tross for at de måtte løpe inn den siste kilometeren etter at Anders kjørte inn i en stein og punkterte.

- Vi hadde ikke peiling på avstanden da, så vi løp det vi kunne. Det gikk ikke fort med sure bein etter fire timer på sykkelen. Jeg lå nok i fem minutter etter målgang for å få syre ut av beina, ler Anders.

Konkurrentene fikk nok noe å gruble over i det teltet den natten.

Konkurrentene var blant annet fjorårsvinner Greg Saw (Liberty Seguros–Abax) med en makker som kjemper i verdenstoppen i terrengsykling, og har flere OL-deltakelser.

– Når rittet har UCI-status blir konkurransen sterkere. Det var flere tøffe konkurrenter fra ulike deler av verden med. Men selvfølgelig så får man litt ekstra krefter når man leder rittet, sier Anders.

Trøbbel og punkteringer

Lørdag var det klart for kongeetappen på 11 kilometer og 1684 høydemeter. Der var brødrene forberedt på angrep, og de kom.

Saw og makkeren kom opp igjen, og planen var å bare følge dem inn. Så fikk Anders punktering, igjen. Etter litt kjeft fra lillebror Eirik ble det lagtempo i tre mil, noe som gjorde at de tok andreplassen på etappen og fortsatt sammenlagtledelse.

Søndag var det vinn eller forsvinn. 85 kilometer sto mellom Fiskvik-brødrene på start og sammenlagtseieren.

Det endte like godt med full klaff og ny etappeseier, noe som gjorde at sammenlagtseieren var i boks.

– Vi er født optimister og godtroende. Derfor hadde vi et lite håp om seier, om alt av tilfeldigheter og flaks gikk vår vei. Noe det gjorde, gliser Anders, før han legger til:

– Men jeg må vel være ærlig å si at jeg var glad lillebror var der for å holde farten oppe mot slutten av etappene. Han var utrolig sterk alle tre dagene.

Kommentarer til denne saken