Gå til sidens hovedinnhold

Vil lage sykkeltrasé godkjent for nasjonale konkurranser i Elverum

Artikkelen er over 3 år gammel

CK Elverum planlegger rundbaneløype for terrengsykling ved Strandbygda skistadion. Det kan gi norgescupkonkurranser i Elverum.

CK Elverum ønsker å legge til rette for både trening og nasjonale konkurranser i terrengsykling i området rundt Strandbygda skistadion på Søbakken i Elverum.

Kjell Bjertnes, som er leder i klubben, forteller at de har planer om å bygge en rundbaneløype for som skal møte de kravene som ligger i en norgescupløype.

Planen er at løypa skal ha start og målgang på skistadion.

Skal utnytte terrenget

– Får vi til en slik løype, har vi muligheten til å arrangere både norgescup og mjøscup, for eksempel. Det jobbes med slike anlegg flere steder i landet, og det er noe vi også ønsker å få til. Ikke bare vil det gi oss muligheten til å arrangere større ritt, men det vil også være en veldig fin treningsarena for både store og små, sier Bjertnes til Østlendingen.

Foreløpig er det kun i planleggingsfasen. CK Elverum jobber nå med å innhente tillatelse fra grunneiere i området. Deretter må de søke Elverum kommune om forhåndsgodkjenning for å bygge traseen, før de kan søke om økonomiske midler.

– Hvor dyr vil en slik løype bli?

– Det har vi ikke helt fastsatt, men det er ikke all verden. Hele poenget er at vi skal utnytte det terrenget som ligger der. Så må vi selvfølgelig gjøre noen endringer for å lage litt mer teknisk krevende partier og gjøre noen doseringer. Men det er ikke de store utbedringene som må gjøres, sier Bjertnes og legger til at kravet til lengde på løypa ikke er så stor.

– Den trenger bare å være noen få kilometer.

Tilbud for barn og unge

Samtidig som løypa etter planen skal være så utfordrende at det kan arrangeres nasjonale konkurranser, er dette også et folkehelsetiltak som skal treffe bredden i sykkelmiljøet i og rundt Elverum.

– Den skal være utfordrende, men samtidig være morsom for de som ønsker å prøve. Dette er en løype som også skal treffe massene.

CK Elverum ønsker også å legge til rette for barn og unge med sykkelmuligheter på skistadion. I den forbindelse er en kombinert sykkel- og skipark på trappene.

Der skal det bygges hopp, doserte svinger og dumper, i tillegg til en gruset ferdighetsløype. Denne skal kunne brukes både på sommeren og vinteren, med sykkel og ski.

– Det er viktig å legge til rette for unger slik at det kan være trygt. En slik sykkelpark vil være perfekt for de yngre som ønsker å leke seg og utfordre seg selv. Å få til en slik arena, som også kan brukes med ski på vinterstid, vil være perfekt for den type aktivitet, sier lederen i CK Elverum.

Kommentarer til denne saken