Takk for at du abonnerer på Østlendingen og gir oss muligheten til å dekke denne krisen best mulig

TAKK: Vi er svært takknemlig for at mange ser verdien av å abonnere på Østlendingen og gir oss muligheten til å lage journalistikk i den spesielle situasjonen vi står i. Truls Sylvarnes er ansvarlig redaktør i Østlendingen.

TAKK: Vi er svært takknemlig for at mange ser verdien av å abonnere på Østlendingen og gir oss muligheten til å lage journalistikk i den spesielle situasjonen vi står i. Truls Sylvarnes er ansvarlig redaktør i Østlendingen. Foto:

DEL

KommentarDet er noen som lurer på hvorfor Østlendingen legger artikler som handler om koronaviruset bak betalingsmur.

Her er en forklaring fra meg.

Først: det er forståelig at det kommer spørsmål. Men jeg ber også om forståelse for at Østlendingen, i likhet med alle andre bedrifter, har utgifter og regninger som må betales.

Vi skal betale husleie, nettleie, lønninger og så videre. Av samme grunner til at du ikke bare kan spasere inn på butikken og plukke med deg et brød, så kan ikke vi uten videre gi bort den uavhengige journalistikken vi produserer.

Det ville vært uansvarlig og veldig korttenkt. Særlig i slike tider trenger man en uavhengig presse, som kan sile og filtrere informasjon, stille kritiske spørsmål og gi informasjon. Facebook eller kommunens hjemmeside er ikke nok. Ingen vil være tjent med at Østlendingen må permittere ansatte og ikke kunne gi dere siste nytt fra regionen og lokalsamfunnet.

Vår vurdering er enkel: Det som kommer av vesentlig samfunnskritisk informasjon fra myndighetene, legger vi ut slik at alle kan lese det. Det vil si fellesnyheter, pressekonferanser, oppdaterte sykdomstall og råd fra myndighetene. Alt av vesentlig informasjon havner i vårt direktesenter, mens noe lager vi journalistikk på.

I skrivende stund er litt over 60 prosent av sakene våre bak betalingsmur. Resten er åpne.

Vi kan ikke kaste hele strategien vår over bord og glemme at vi har en økonomi og en bedrift å sikre. Vi må sørge for at Østlendingen også eksisterer i framtida. Vi er ikke like mange som før, men Østlendingen representerer også en god del arbeidsplasser rundt om i Hedmark.

Det er viktig å huske på at avisa i utgangspunktet aldri har vært gratis.

Vi merker allerede at bedriftene sparer på annonsekronene sine i denne tiden, forståelig nok. Mange planlagte arrangement er avlyst. I dag er det ikke lenger slik at mesteparten av inntektene våre kommer av annonser, så når denne krisen kommer på toppen av det, er vi helt avhengig av at folk vil abonnere på oss.

Det sies at vi lever av klikk, men slik er det ikke. Faktisk så finnes det knapt økonomi i klikk. Om du ikke aktivt leser en sak i mer enn ti sekunder, blir du ikke registrert. Derfor har vi ingen grunn til å forsøke å lure deg. Det viktigste vi jobber med nå nå er å lage gode saker, som er relevant for mange og som gir abonnenten verdi for pengene.

Og de er det heldigvis over 15.000 av allerede. Da mener jeg også det ville vært galt overfor dem som faktisk betaler, at innholdet skal legges ut gratis. Et digitalt abonnement koster deg litt over sju kroner dagen. Da bidrar du til at store deler av Hedmark har en regionsavis. Du bidrar også til at dem som ikke betaler, får viktig samfunnskritisk informasjon.

Derfor vil jeg heller takke alle som ser verdien av nettopp dette. Og så vil jeg legge til at heller ikke vi er perfekte. Det kan hende vi bommer. Men jeg mener vi spiller en viktig rolle for mange fra Grue i sør til Tynset i nord. Hadde vi ikke gjort det, hadde vi vært borte for lenge siden.

Jeg vil til slutt også si at også vi har ansatte som føler på det vi står i nå. Men de står på, de kommer seg ut, og de prøver å fortelle hvordan folk har det i denne krisen. Det er en ekstrem giv etter å leve opp til forventningene om at vi skal oppfylle samfunnsoppdraget vårt.

Men det koster.

Så igjen, på vegne av alle i Østlendingen, takk for at du abonnerer på oss. Og takk for ros og tilbakemeldinger som blir gitt. Takk til dem som forsvarer oss. Det settes veldig stor pris på.

Beste hilsen

Truls Sylvarnes
Ansvarlig redaktør

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags