Bingo har gitt gode penger i korpskassa i over 50 år for Ådalsbruk musikkforening. I år er bingoen avlyst som følge av koronakrisen, og korpset taper om lag 60.000 kroner i inntekter. I tillegg er inntekter fra konserter og andre spillejobber borte.

– Bingoen er den viktigste inntektskilden vår, sier styreleder i Ådalsbruk musikkforening, Henning Søbakken.

– Det er disse aktivitetene som gjør det mulig for oss å betale dirigenten gjennom året.

Han frykter at korpset i ytterste konsekvens kan bli tvunget til å legge ned.

– Vi er jo 150 år i år. Det ville vært en tragedie om vi etter alle disse årene nå må legge ned på grunn av bortfall av våre inntekter, skriver Søbakken i en pressemelding.

Ådalsbruk musikkforening ser nå på forskjellige ting som kan redde korpset:

– Det første er en offentlig redningspakke, det satser vi på å få. Vi trenger 100.000 kroner, det er nettoinntekt fra bingodugnad og spilleinntekter. Vi er helt avhengig av offentlige hjelpepakker.

Styrelederen forteller at det er stor dugnadsånd og kreativitet i korpset nå. Medlemmene jobber med alternativer for å skaffe inntekter, søker støtte gjennom diverse stiftelser og ser på mulige kronerullingstiltak, som de vil oppfordrer alle som kan, til å være med på.

En av konsekvensene ved nedlagte korps som veldig mange vil merke, er selvfølgelig 17. mai uten korps, påpeker Henning Søbakken. Videre vil det bli slutt på konserter, som mange setter pris på.

Grunnmuren i det frivillige musikklivet er i ferd med å slå sprekker på grunn av koronakrisen. Til sammen 6730 musikklag i Norge taper stort i disse dager. De samlede tapene er estimert til én milliard kroner til over sommeren.