(Hamar Dagblad)

Kraftfull musikk, heftig lys og et videoprojisert bakvegg som gradvis endrer seg fra en industriell murvegg til et vakkert naturlandskap.

Teater Innlandet sender seks profesjonelle dansere på rundreise i Innlandet, koreografert av duoen Knut Arild Flatner og Karl-Erik Nedregaard (Subjazz), kjent fra «Dansefeber» og «So You Think You Can Dance Scandinavia». De seks danserne utforsker gjennom dansen hva som skjer når noen vil bryte ut av en gruppe eller blir utstøtt.

Det hele formidles av dyktige dansere fra Norge og Sverige, med bakgrunn fra hip hop, jazz, afro, moderne dans og klassisk ballett.

– Reisen byr på et stort spenn, fra det sitrende til det sarte og såre, og de små detaljene hvor alle og enhver kan kjenne seg igjen i, sier danser Henriette Hamli.

– Det er også en veldig fin refleksjon over tidene vi lever i, og publikum får mulighet til å sette seg selv inn i de ulike situasjonene som oppstår på scenen, sier danser Sergio Junior Benvindo de Souza.

– Vi prøver ikke å lage en fortellende historie, men det handler om menneskelige relasjoner og om energi. Vi starter med et kjempesmell og ser i forestillingen på hva som skjer etter at bruddet har foregått. Og vi ser på etterdønningene, sier koreograf Flatner.

Han sammenligner jazz- og samtidsdansforestillingen «Kaboom» med en berg-og-dal-bane.

– Man kastes litt rundt. Underveis får man noen pusterom. Det fine med dansen er at det er kommunikasjon uten språk, med et stort rom for egen tolkning. Om ikke annet så vil folk kunne oppleve spektakulær dans, dans på «toppidrettsnivå», sier Flatner.

Foruten Souza og Hamli er danserne Ellen Lindblad, Maria Ferguson Rønningen, Thomas Johansen og Daniel Sarr med på forestillingen.

«Kaboom» har premiere i Otta onsdag. Den spilles i Tynset kulturhus 18. april og i Elverum kulturhus 19. april. Torsdag 12. april og søndag 22. april settes «Kaboom» opp hos Teater Innlandet i Hamar.

Forestillingen er en co-produksjon mellom Subjazz og Dansens Hus.