(Hamar Dagblad)

Teaterkritikerprisen deles årlig ut av Norsk kritikerlag, og det er landets samlede kritikerstand som står bak kåringen. Prisen hedrer en «fremragende, levende kunstnerisk prestasjon».

I begrunnelsen for Heie Hallems nominasjon står det:

«Rekyl er en liten forestilling med stor tematikk, et konsentrat av dilemmaer knyttet til dronekrig, overvåking, militære regler og personlige valg. Line Heie Hallem er alene på scenen som entusiastisk jagerflyger og deretter som desillusjonert dronepilot. I en monolog som spenner fra det tøffe, eventyrlystne og følelseskalde til det smertefulle, såre og inntrengende, formidler hun hva som skjer når krigen forvandler seg fra luftige svev i jagerfly til trivielle hverdager ved spakene hundrevis av mil fra krigssonen. Med enkle, men presise virkemidler spiller Heie Hallem overgangen fra tøff pilot til sårbar småbarnsmor, og formidler de etiske dilemmaene og umulige valgene så tilskueren kjenner dem i sin egen kropp.»

Line Heie Hallem er nominert sammen med Morten Traavik for iscenesettelsen Århundrets rettssak under festivalen Barents Spektakel i Kirkenes og Goksøyr/Martens for forestillingen 11 år ved Det Norske Teatret.

Prisen deles ut på Litteraturhuset i Oslo torsdag 28. september.