(Hamar Dagblad)

Teater Innlandet har en aktiv høst foran seg, men planlegger samtidig videre mot våren 2018. Teaterstykkene som vil reise på turné rundt i Innlandet er variert og spennende.

Allerede 18. januar starter de opp med årets første grendehusturné: «Man tager 20 egg». Dette stykket omhandler alle kokebøkers mor, Hanna Winsnes som bodde på Vang prestegård her i Hamar.

– Du får bli med inn på Hanna Winsnes sitt kjøkken hvor hun forteller om sitt spennende liv men hun lager grønnsaksuppe til sine gjester. Suppa serveres i pausen, loves det i en pressemelding fra teateret.

Noe fra barn

Også barna kan se fram til en forestilling som baserer seg på kjente eventyr. Her blir barna inkludert i forestillingen, og får være med å improvisere sammen med de to skuespillerne Tom Styve og John Nyutstumo.

Dette stykket spilles i barnehager og som åpen forestilling på noen utvalgte spillesteder.

Fiksjon og virkelighet

I februar kommer et stykke basert på romanen av Victor Hugo: «De elendige». Hovedhistorien om politimannen Javert og straffangen Jean Valjean er lik som i boka, men stykket tar også for seg temaer som er aktuelle i dagens Norge.

– Det ene er fiksjon, det andre er virkelighet. De handler om individer og identitet og er begge rystende, skrives det i pressemeldingen.

Jazzdans

Noe av det beste innen jazzdans i Norge reiser på turné i Innlandet i april. Det er Subjazz som kommer med sin oppsetning Kaboom. Det er samspill mellom bevegelse, musikk, lys og videoproduksjon, med seks dansere som er sentrale i forestillingen.

– Kaboom tar for seg den makten grupper har over individet og hvordan den kan bryte ned vår identitet, skrives det om forestillingen.

Høsten først

Men før vårens opplevelser er det mye å få med seg på scenen sammen med Teater Innlandet i høst:

Solveigs 2. sang, Rekyl, KORPS, Hello, Hva for en klovn er jeg og Villmarksdikteren.