(Hamar Dagblad)

Midt under Kirsten Flagstad-festivalen blir det urpremiere på «Testosteron», et stykke som er en co-produksjon mellom Teater Innlandet, Traktor og Ringsakeroperaen.

Det beskrives å ligge i et skjæringspunkt mellom teater, standup og opera, og er en nådeløs dissekrering av middelaldrende menn som får kulemage, mister testosteron og tar ferie fra selvrespekten.

Midtlivskrise

Lars Erik Holter har regien og startet å skrive på stykket.

– Jeg forsøkte å skrive litt om mannens livskrise, men skrev så dårlig at Frank (red.anm. Frank Havrøy) fikk overta. Da ble det veldig bra, sier Holter og smiler.

Sangeren og komponisten Frank Havrøy har hovedrollen som mannen som forvandles til Morgan Kane, westernhelten med krutt i nevene og beltet fullt av ammunisjon.

– Han tenker at hadde han vært Morgan Kane, så hadde alt løst seg, forklarer Havrøy.

På scenen har man tatt inn musikkensemblet Traktor (Johannes Skyberg, Elisabeth Maria Lòpez Wulfsberg, Nora Hannisdal, Kristin Fyrand Mikkelsen, Gunnar Flagstad og John Ivar Knutzen). De besørger musikk og skuespill. Trond Lindheim er kompinst og har laget all musikken.

– Vi prøver å lage nytt og revolusjonerende musikkteater, sier Skyberg, som nærmet seg historien med et litt annet utgangspunkt enn man kanskje hadde sett for seg i starten.

Og sammen er de med på å skape situasjonene som gradvis avkler hovedrollemannen. Vi får vite om hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige sannheter og hans vakre drømmer. Alt mens stykkets Morgan Kane drikker og forsøker å nedlegge vakre saloon-piker.

På rundreise

Etter helgens to forestillinger i Hamar og Gjøvik, blir det sommerferie. Men, i september blir det en kort rundreise til kulturhus i Innlandet.

Tirsdag 18. og fredag 21. september vises «Testosteron» i Hamar (Teater Innlandet Scene). Onsdag 26. september besøker de Tynset kulturhus, torsdag 27. september kommer de til Elverum og lørdag 29. september avsluttes turneen i Moelv kulturhus.