(Hamar Dagblad)

- Jeg ble helt satt ut. Det var ikke forventa i det hele tatt. Jeg fikk rett og slett hakeslepp. Jeg var blitt invitert på julebord med revyforfatterforeningen og plutselig hørte jeg navnet mitt,, sier prisvinner Tom Styve.

Tom mottar prisen blant annet for sitt arbeid med hyllestforestillingen til Rolf Just Nilsen på Teater Innlandet, Hva for en klovn er jeg, og for sitt kontinuerlig bidrag til komiduoen Stig og Styve, som har gjort kritikerroste jule- og sommershow på Lillehammer og i Stavern. Tom har også skrevet og fremført sketsjer for humornettsiden Humornieu, og er medlem i impro-gruppen Kvikksølvguttene og Veslemøy.

Teatersjef ved Teater Innlandet Janne Langaas synes det er veldig stas både for Tom og for teateret at han får Aristofanes-prisen.

- Tom er en skuespiller som har vist at han behersker mange formater. Han kom hit første gang i rollen som Jeppe i Jeppe på Bjerget i 2011 og har siden spilt både alvorlige og morsomme roller, sier hun. 

- I 2015 ga vi ham muligheten til å utforske sitt forhold til Rolf Just Nilsen. Vi hadde en gratis arbeidsvisning for et utvalgt publikum rett før jul i 2015, og konkluderte med at dette må vi sette opp, fortsetter hun.

Nå har teatret omsider funnet plass til kabareten Hva for en klovn er jeg. I første omgang blir det forestillinger i Lillehammer og Hamar. Urpremieren finner sted i Kulturhuset Banken 30. november 2017. Etter fire forestillinger i Kulturhuset Banken kommer forestillingen til Hamar kulturhus og Teater Innlandet scene fra 7. desember.

Hovedpersonen selv gleder seg stort til å spille forestillingen på hjemmebane i Lillehammer.

- Rolf Just Nilsen har alltid betydd mye for meg og jeg har jobbet med denne forestillingen lenge, sier Tom.

- Det skal bli gøy å endelig få spille den for publikum, sier han.

Våren 2017 er Tom Styve aktuell med forestillingene Fire forsøk på å gjøre en forskjell og Dikterhøvdingen som begge skal ut på turné i Innlandet.