Gå til sidens hovedinnhold

Fire nominasjoner i prestisjefull teaterpris for Teater Innlandet

Artikkelen er over 4 år gammel

Teater Innlandet er nominert i fire klasser når Heddaprisen 2017 deles ut.

Heddaprisen er en av Norges mest prestisjefulle teaterpriser, og deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Heddajuryen har i år funnet 35 norske scenekunstnere og forestillinger verdig en nominasjon. Teater Innlandet står for fire av disse:

■ «Rekyl» er nominert i klassen Årets forestilling. Dette er en co-produksjon med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner.

■ Line Heie Hallem («Rekyl») er nominert i klassen Beste kvinnelige skuespiller/hovedrolle.

■ Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen («Rekyl») er nominert i klassen Beste audiovisuell design.

■ «Jeg er Robin Hood» er nominert i klassen Beste barneforestilling.

– At Teater Innlandet har fått hele fire Hedda-nominasjoner i år, kommer som en stor og gledelig overraskelse, sier teatersjef Janne Langaas.

– Det produseres mye god scenekunst rundt i landet, og at Hedda-komiteen har valgt å kreditere oss på denne måten, ser vi på som en anerkjennelse av den innsatsen vi som regionteater gjør for å skape god scenekunst hver eneste dag.

Langaas gleder seg til utdelingen, som skjer 18. juni på Oslo Nye Teaters hovedscene. Og hun slår fast at nominasjonene er en seier i seg selv, uavhengig om man skulle komme hjem med priser eller ikke.

Kommentarer til denne saken