(Hamar Dagblad)

Det skjedde søndag under en stor prisutdeling på Oslo Nye Teater.

Og det var den høythengende prisen for «Beste audiovisuell design» som Teater Innlandet kan glede seg over. Den fikk gikk nemlig til Ove Alexander Jamt Dahl, Morten Halle, Christine Lohre og Olav Nordhagen for henholdsvis videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign i forestillingen «Rekyl» (co-produksjon med Nordland Teater og Franzisca Aarflot Produksjoner)-

Årets Heddajury har sett og vurdert til sammen over 150 norske teaterproduksjoner i 12 ulike priskategorier. 35 norske scenekunstnere og forestillinger ble av Heddajuryen funnet verdig en nominasjon.

Heddaprisen er en av Norges mest prestisjefulle teaterpriser og deles årlig ut for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst.

Ansvarlig arrangør er Norsk teater- og orkesterforening, og det overordnede, faglige ansvaret er lagt til Heddakomiteen.

Det er en egen jury som nominerer, og Heddajuryen har i teatersesongen 2016-2017 bestått av Lillian Bikset – teateranmelder i Dagbladet og Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift, Liv Riiser – teateranmelder i Vårt Land, Torill Braaten – teaterviter, Borghild Maaland – teateranmelder i VG, Martin Nordvik – tidl. teateranmelder og kulturredaktør i Adresseavisen, Vidar Sandem – skuespiller og dramatiker, og Ragnhild Tronstad – seniorrådgiver ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Fakultet for teknologi, kunst og design.