(Hamar Dagblad)

Les også: Lager suppeteater med Winsnes

De dukker opp som Asbjørn og Grimm, og leker seg med kjente eventyr. Her blir det pannekaker, en oppfinnsom gris, en snill ulv og en smart versjon av Rødhette.

Tom Styve og John Nyutstumo er forberedt på at alt kan skje når publikummet er barnehagebarn og de får bestemme mye av innhold og retning på stykket.

– Barna skal være involvert. Det er ingen lett øvelse. Man må være på lag med barna og improvisere. Men samtidig er det jo utrolig moro, sier Nyutstumo.

Nå er han ulv. Styve er gris. Foran dem står en stor kasse med et spennende innhold. Budskapet? Å være venner for en ulv og en gris viser seg å ikke være så lett.

At publikum er småbarn er ingen av skuespillerne ukjent med. Nyutstumo hadde stor suksess med stykket «Gruffalo» i 2015.

Og Hempa barnehage fikk nylig være med på teaterleken og var dermed forsøkskaniner før den offisielle premieren:

– Når det var over ropte barna: «En gang til!» Det ga oss en skikkelig godfølelse, sier teatersjef Janne Langaas, som har regien på stykket.

Teater Innlandet inviterer barnehager i Innlandet til å bestille et besøk, og sier at forestillingen passer for barn fra tre til ti år, og «barnslige voksne».

Det avvikles en åpen forestilling, og den skjer på scenen til Teater Innlandet i kulturhuset 27. januar.