Gå til sidens hovedinnhold

Elverum barnemusikkteater klare for å sette opp Trollmannen fra Oz i ny drakt

Artikkelen er over 3 år gammel

For 30 år siden neste år satte Per Egil Knudsen opp Trollmannen fra Oz i Elverum. Nå har Elverum barnemusikkteater inntatt kulturhuset, klare for å sette opp forestillingen på nytt. Fredag skal de vise forestillingen i ny drakt, med noe gjenbruk, til en fullsatt storsal.

For i Elverum barne- og musikkteater handler det om gjenbruk og at det skal være gratis å kunne være med. Her brukes gamle klær med justeringer og selvfølgelig sang og dans fra Knudsens Trollmannen fra Oz.

– Vi er klare

Men med en erfaren gjeng med skuespillere, musikere, frivillige og regissør har øvingene hittil gått på skinner for Elverum barnemusikkteater.

– Øvingene har gått over all forventning. Vi flyttet inn i kulturhuset på mandag og har øving her hver dag fram til forestillingen fredag. Det er selvfølgelig alltid litt styr helt på slutten, men med denne gjengen her har det gått på skinner, sier Regine Behrens Dyreng, og referer til både proffe musikere og lyd og lys.

31 skuespillere som hver har to til tre roller og trenger kostymer og øving, kan virke overveldende. Derfor har flere frivillige foreldre måttet stå opp og hjelpe til, og det har ikke vært noe småtteri disse har drevet med.

– Vi regnet vel på at vi frivillige har jobbet 70 timer hver, og det har nok blitt enda mer enn det også. Men dette blir ikke bare en hobby for ungene, det er morsomt for oss voksne også. Man kan kanskje si at det blir en livsstil, sier Behrens Dyreng smilende.

Sto fram og reddet teateret i nød

Da han som egentlig skulle være regissør for årets forestilling ikke kunne likevel, sto teateret i fare for å måtte avlyse forestillingen. Da sto Knut Erik Engemoen fram og tok over rollen som regissør, og med dette blir det hans 4. år sammen med Elverum barnemusikkteater.

– Vi er kjempeheldige med at Knut Erik kunne ta over. Vi var redde for at vi ikke ville kunne sette opp noen forestilling i år, men så kom Knut Erik og sa at han kunne ta over, sier Behrens Dyreng, før hun legger til:

– Han er utrolig dyktig, kreativ og leken. Han er også veldig flink med barna og får virkelig ut deres potensial, sier hun.

Helten selv er bare glad for at han får oppleve den rene spillegleden som finnes blant de flinke skuespillerne.

– Dette er jo mitt 4. år og jeg har fulgt disse skuespillerne ganske lenge, og det er veldig spesielt. Det å kunne følge dem gjennom skjebnesårene som man kan kalle årene gjennom ungdomsskolen og videregående. Jeg har fått se hvordan de har utviklet seg, både som mennesker og som skuespillere, sier Engemoen, før han fortsetter:

– De er så dedikerte og man finner ikke noen større teatermagi eller ren spilleglede enn her.

 

– Vi vet at vi kan dette

For skuespillerne selv har dette vært noen hektiske uker, der skole og andre ting har måttet komme i andre rekke.

– Det har vært veldig intenst, men utrolig koselig og sosialt. Alt har gått i ett, så jeg har nok tenkt mer på teateret enn skole i det siste, sier Maja Kristine Nilsen-Vasaasen, som spiller hovedrollen, Dorothy, i årets forestilling.

Sammen med Ingeborg Hegland, Sina Østerhagen Marken, Kasper Silkoset Syvertsen, Marie Midthun og Elise Meyer, er Nilsen-Vasaasen en av dem som har vært desidert lengst i Elverum barnemusikkteater. Og med så lang fartstid er det lite kaos å finne bak scenen.

– Før forestillingen starter er det selvfølgelig mange som er nervøse. Men det er noe som skjer så fort vi kommer på scenen. Alle vet hvor de skal være og vi vet at dette er noe vi kan. Da har vi det bare gøy og står sammen som en familie, sier de.

Hele gjengen unntatt Silkoset Syvertsen har i år sitt siste år i teateret før de har blitt for gamle. Det vekker følelser for både skuespillerne og andre.

– Det er utrolig trist for dette har jo vært en del av livet vårt i ni år. Jeg kan ikke huske en høst der jeg ikke har drevet med teater, sier Elise Meyer.

– Samtidig er det morsomt for oss å kjenne oss igjen i de små, de har så stort engasjement og de koser seg bare med å drive med teater. Uansett hvor mye scenetid de får, sier Marie Midthun.

Kommentarer til denne saken