Gå til sidens hovedinnhold

– En fest hver dag

Artikkelen er over 4 år gammel

Det ruler for skuespiller Knut Erik Engemoen fra Elverum om dagen. Nominert til Heddaprisen, øredøvende suksess på Trøndelag Teater og ny sesong med Låveteateret.

Det nærmer seg 80 fullsatte forestillinger for Robin Hood - rai rai i Sherwoodskogen på Trøndelag Teater. Eller trønderrockens Robin Hood. En revy-musikal som har blåst trønderne ut av go'stolene sine og inn på Trøndelag Teater. Der spiller Knut Erik Engemoen fra Bjølsetgrenda, Elverum, tre roller.

– Hvorfor har det tatt sånn av?

– Teateret har laget en publikumsfrieri og en fest av en forestilling. Stykket er basert på referanser som alle har. Trøndere er patriotiske. Her er det lokal musikk, musikere fra Sambandet til Åge, og lokale skuespillere. Med det treffer nok teateret en enda bredere publikumsgruppe, sier Knut Erik.

Det er ikke bare publikum som har rykket inn fra den trønderske regnskogen til Sherwoodskogen i vill begeistring. Anmelderne beskriver stykket som en trønderfest, en triumf, et fyrverkeri, ustoppelig av energi og et solid musikalsk uttrykk.

– Det er nok mer smakfullt løst enn det man skulle tro når man først hører tittelen, sier Knut Erik.

Med skinnskjegg i bartebyen

– Lærer du noe?

– Jeg tar bestandig med meg noe fra alle produksjoner. Jeg prøver å finne meg et personlig mål som jeg skal ta med meg videre. En må alltid utvikle seg som scenekunstner.

– Hva har du tatt med deg inn i Rai rai?

– Skinnskjegga til Levi Henriksen! De er deilige hedmarkske.

Knut Erik (28) har vært tilknyttet Teater Innlandet i mange år, og spiller fortsatt stykket Ungkar, som er bygd på Alf Prøysens tekster. Han har vært regissør for Elverum Barnemusikkteater. Han driver teaterkompaniet Låveteateret. Han har spilt i La den rette komme inn (Rogaland teater) og #Dumpa I 2016 spilte han i barneforestillingene Brune (Akershus Teater) og Jeg er Robin Hood (Teater Innlandet). Disse to forestillingene er nominert til Heddaprisen for beste barneteater. I tillegg er Teater Innlandets forestilling Rekyl nominert i tre klasser (beste stykke, beste kvinnelig hovedrolle og beste videodesign, lyddesign, scenografi og lysdesign).

– Hvordan er det å være nominert til to Heddapriser?

– Herregud, åkken skulle tru det! At Jeg er Robin Hood og Brune skulle bli nominerte. Prisene henger høyt og det er mye bekreftelse i en pris, sier han.

Begge forestillingene, på hvert sitt vis, handler om å ta barn på alvor. Jeg er Robin Hood er en barneforestilling om vold i hjemmet. Brune handler om å takle sorg.

– Det er to modige, viktige barneforestillinger. Mer enn underholdning, sier Knut Erik.

Heddaprisen deles ut søndag 18. juni i Oslo. Knut Erik skal være på plass i Oslo i finstasen sin.

Peter Pan på låven

Etter 80 forestillinger på sju måneder med Rai rai i Trondheim, er det noe mer flyvende teater som står for tur. For tredje gang åpner Låveteateret dørene på låven på Skafferiet på Helgøya. Denne gangen er det en familieforestilling med Peter Pan som skal på scenen. Låveteateret består av skuespillerne Knut Erik, Fredrik Høstaker (regissør av Barnemusikkteaterets siste forestilling), Lars Henrik Aarnes og Monica Dybwad. Musikere er Innlandets egne Frode Berntsen, Skjalg Lidsheim og Simen Wie.

– I år komponerer vi musikk, tekst og manus sjøl. Vi tar utgangspunktet i låven og gjør om det vi finner til teater. Så her blir det Peter Pan i Felleskjøpets grønne dresser. Vi leker med materialene og fantasien til publikum. Å ta unga på alvor ligger i dypet. teateret skal være noe unga føler at de forstår, at de er med og skjønner. Ikke bare tar i mot i en ipad-modus. Vi ønsker å lage et talerør for samfunnstemaer og tabuer.

Premieren finner stedi låven på Hovinsholm Gård 19.juli. Der blir forestillingen å se fra 26.-29. juli, i alt sju forestillinger skal vises.

Kommentarer til denne saken