Gå til sidens hovedinnhold

På leting etter hjerte, hjerne og mot

Artikkelen er over 3 år gammel

Elverum barnemusikkteater fant alt de lette etter og spilte seg rett i publikums hjerter på premieren på Trollmannen fra Oz fredag kveld. Dere som har billetter til de neste forestillingene kan glede dere.

Barnemusikalen Trollmannen fra Oz er basert på den klassiske historien om Dorothy som bor sammen med tante Emma og onkel Henry, men som havner i fantasilandet Oz i en syklon.

Her treffer hun fugleskremselet, blikkmannen og den feige løven, og sammen prøver de å finne trollmannen for å få ham til å hjelpe seg med å finne det de ønsker seg aller mest. Dorothy vil finne vegen hjem, fugleskremselet ønsker seg en hjerne, blikkmannen et hjerte og den redde løven ønsker seg mot.

Etter mye om og men og farefulle opplevelser, kommer de til trollmannen som viser seg å være en svindler, men det gjør ikke så mye, for de fire vennene finner sammen det de leter etter, og alt ordner seg til slutt.

 

Helstøpt

En av grunnene til at Trollmannen fra Oz er blitt en så helstøpt forestilling er at Barnemusikkteateret har en virkelig trollmann i sin midte. Regissør Knut Erik Engemoen får fram det beste i alle. Men så har han også godt materiale å jobbe med. 

Skuespillerne i de bærende rollene har lang erfaring fra Barnemusikkteateret. Maja Nilsen-Vasaasen var en flott Dorothy, Marie Midthun et morsomt og lealaust fugleskremsel. Elise Meyer en overbevisende blikkmann og Kasper Silkoset Syvertsen er overbevisende livredd løve. Endre Bårdseng viste stort komisk talent som dørvakt i Smaragdbyen.

Når resten av ensemblet danser, synger og spiller som de aldri skulle gjort annet, blir det en helstøpt forestilling uten dødpunkter.

 

Gode hjelpere

Men det hadde ikke blitt noen forestilling uten foreldrene som har lagt ned 2000 dugnadstimer med å organisere, snekre kulisser og sy kostymer. Kapellmester Erik Larsen hadde tonsatt forestillingen, unntatt på to sanger, som teaterets grunnlegger Per Egil Knudsen sto for. De var hentet fra Forestillingen Trollmannen i Svartholtet som ble spilt i 1989. Legger vi til et stødig orkester, skulle de fleste brikkene være nevnt.

– Fantastisk, sa Per Egil Knudsen etter forestillingen. Vi kan ikke være mer enig.

 

Kommentarer til denne saken