Gå til sidens hovedinnhold

Amfelia og Oskar-pris til Tynset barne- og ungdomsteater

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter en veldig jevn og spennende avstemning, mottok Tynset barne- og ungdomsteater Amfelia og Oskar-prisen på 5.000 kroner under Barnas Dager på Amfi Tynset lørdag.

Den nyopprettede Amfelia og Oskar-prisen går til lokale lag og foreninger med gode fritidstilbud som gir barn og ungdom en trygg og aktiv hverdag, og deles ut ved alle Amfi-sentre i hele landet.

Fem nominerte

– Det er mange ildsjeler som er i sving for å skape disse tilbudene. Disse ildsjelene ønsker vi på Amfi å sette i sentrum når vi deler ut Oskar og Amfelia-prisen. Noen ganger er engasjementet høyt og ideene mange, men pengekassa tom. Vi ser dere hver dag og vil vise at vi setter pris på dere, sa senterleder Cathrin Rugsveen.

Hun forteller at det kom inn cirka 30 forslag, etter at prisen ble annonsert på Facebook.

– En komité på 10 butikkledere valgte ut fem nominerte kandidater som vi gikk videre med. I alt kom det inn 540 stemmer, og det var så jevnt at jeg ikke visste hvem som kom til å vinne før stemmene ble telt opp fredag ettermiddag. Amfelia og Oskar-prisen skal deles ut neste år også, så her er det bare å stemme, sier Rugsveen.

Glade prisvinnere

Tone Mobakken som er leder for Tynset barne- og ungdomsteater synes det er kjempeartig å få prisen.

– Jeg visste ikke at vi var nominert før det var en mor som hadde sett det forrige søndag. Da var det bare å stemme og stemme, sier hun.

– Hva skal dere bruke pengene til?

– Ja, si det. Vi har ikke planlagt å bruke penger før vi har dem. I fjor hadde vi en kjempestor oppsetning med «Shrek», og kjører gratisforestillinger og skoleforestillinger. En oppsetning koster 100.000 kroner, og selv om vi søker om kulturmidler fra Tynset kommune cirka annethvert år, kommer det an på hvor mange andre det er som søker. Vi er ikke akkurat bortskjemt med penger.

Mobakken legger til at barne- og ungdomsteateret har 25 medlemmer i alderen 10–17 år.

– Og enda så har vi ventelister. Det er et luksusproblem, smiler hun.

Kommentarer til denne saken