Det er lys i mørke for kinoene. Konstituert kinosjef i Elverum Anders Westhagen legger fram tall som i alle fall er veldig hyggelige sammenlignet med mai i fjor, da det bare var 243 solgte billetter på kinoen. I år var det 1. 107 solgte kinobilletter i mai.

– Men å sammenligne med fjoråret blir jo ganske meningsløst, siden vi hadde stengt fram til 7. mai og folk nesten ikke torde gå på kino da vi åpnet. Ikke hadde vi noe nytt å friste med heller. Om vi derimot sammenligner mai i år med mai 2019 er fasiten en helt annen, og årets besøk er godt under halvparten. Men i 2019 var jo Corona fortsatt bare et øl eller en jordbærsort, påpeker Westhagen, som gleder seg over det han kan glede seg over:

– Endelig fikk vi et par etterlengtede «blockbustere» i form av «Roald Dahls Heksene» og «Godzilla vs. Kong». Månedens førsteplass går allikevel til Alfarheim Lille Friteaters egenproduserte film «Enhver revolusjon starter med leppene dine», som vi endelig fikk satt opp, opplyser Westhagen.

Alfarheim-filmen ble sett av 163 personer, mens det ble solgt 162 billetter til «Roald Dahls Heksene».

– Nå har heldigvis filmbyråene turt å spikre datoer og begynt å slippe større titler, så vi håper fortsatt på enda bedre tider. Og hadde ikke sommeren plutselig bestemt seg for å begynne, regner jeg med at mange flere hadde kommet på kino den siste helga i mai, sier Westhagen.