(Hamar Dagblad)

I samarbeid med Talent Norge og Sparebankstiftelsen Hedmark opprettet Teater Innlandet TI Ung med oppstart i januar. TI Ung er et toårig program for unge talenter innen scenekunst. Fire talenter får muligheten til å videreutvikle seg i trygge rammer ved en ambisiøs scenekunstinstitusjon. Det kom inn i alt 90 søknader og de fire som ble plukket ut var: Daria Glenter – dramatiker, Julie Bjørnebye – skuespiller, Sofie Huijs – skuespiller og Ingrid Hundsal – produsent.

– Valget er tatt etter en samlet vurdering av de ulike fagutvalgene, og etter enstemmige innstillinger mener vi at vi har funnet de ypperste talentene og som svarer best til det dette talentprogrammet tar mål av seg å være. Vi gleder oss stort over å ta disse imot hos oss og ser fram til hvordan vi skal prege hverandre de neste to årene, sa kommunikasjonsrådgiver Randi Strømsbu ved Teater Innlandet da kvartetten ble presentert mot slutten av året i fjor.

Det er kun de to skuespillerne fra «TI Ung» på scenen, altså Julie Bjørnebye og Sofie Huijs. Teatersjef Thorleif Linhave Bamle har bistått som faglig veileder på regien på stykket som presenteres sånn på kulturhusets nettside:

100 gram usalta smør = 751 kalorier. 100 gram uspesifisert gulost = 350 kalorier. 100 milliliter 37 % kremfløte = 353 kalorier.

Kanskje du skal bli veganer?

Kanskje du skal bli ordentlig hjerteknust, så du mister matlysta helt?

Eller kanskje du skal begynne å røyke?

Livet er en lek.

Men grensa mellom lek og alvor er veldig tynn.

Talentkvartetten har jobbet i seks uker for å kunne framføre «Oksehunger» og stykket har to visninger. En på onsdag og en på torsdag denne uka.