Dermed slo Johaug kraftig tilbake etter sekundstriden hun tapte mot Karlsson i Lillehammer sist helg. Der vant Karlsson kun 3/100 sekund foran den norske skistjernen.

– Jeg følte meg mye bedre i dag, og jeg føler at jeg greide å gå bedre teknisk. Jeg kjente at jeg skulle følge mine arbeidsoppgaver og føler at jeg klarte det på en god måte. Jeg er kjempefornøyd med løpet, sa Johaug til TV 2 etter seieren.

– Jeg har trent mye på disse høydene, og det får jeg betalt for i dag, fortsatte hun.

Økte

Søndag vant Johaug med 17 sekunder på den svenske stjernen. Amerikanske Jessie Diggins kom bakfra, og hadde tidlig god fart. Hun kom imidlertid 14 sekunder for sent for seier, men snøt Karlsson for annenplassen.

Johaug satte i et vanvittig tempo fra start og ledet med ti sekunder ned til amerikanske Rosie Brennan midtveis. Da var Karlsson 13 sekunder bak.

Etter sju kilometer ledet Johaug med ti sekunder på Karlsson, og hun ga ikke fra seg det forspranget de siste kilometerne.

Sterkt

Heidi Weng leverte et godt løp og havnet på 5.-plass, mens også Ingvild Flugstad Østberg leverte godt, men hun sakket for mye av mot slutten og tapte noe tid. Hun endte til slutt som nummer åtte.

– Jeg følte første kilometeren at jeg kanskje hadde startet litt hardt, så jeg prøvde å roe meg litt ned. Jeg sto ikke så godt på skiene ned hit. Det var ikke så langt unna en fjerdeplass, så jeg er strålende fornøyd, sa Østberg.

Ragnhild Haga tok ellevteplassen, mens Helene Marie Fossesholm kom på 14.-plass. Anne Kjersti Kalvå gled inn på 18.-plass.