Johaug gleder seg til et «friår» uten mesterskap

Therese Johaug er i god form før sesongstart.

Therese Johaug er i god form før sesongstart. Foto:

Av

Tester viser at Therese Johaug er i rute før langrennssesongen starter. Skiesset gleder seg til en sesong uten mesterskap og kaller det slags «friår».

DEL

– Vi har hatt noen hardøkter her (på Kvitfjell) og på høydesamling i Frankrike. Jeg føler at jeg er i rute med tanke på sesongen, og at formen har vist seg å være stabilt god. Det er en god trygghet at man er på rett vei, sier Johaug til NTB mellom treningsøktene landslaget i disse dager har på Kvitfjell.

Hun forteller at hun gjennom sommer og høst har følt seg i god form, og at hun nå gleder seg til sesongstart.

«Friår»

Inngangen til årets sesong har vært mer rolig for 31-åringen som sist sesong kom tilbake etter dopingutestengelsen. Nå virker hun mer avslappet.

– Og jeg må si at jeg gleder meg over at det ikke er en mesterskapssesong, at det kan bli et slags friår, hvis man kan kalle det for det, for hodet sin del. Jeg var gjennom så mye i fjor, og det var et såpass trøkk, så jeg tror det er greit å bruke dette året for hva det er verdt, sier Johaug.

Den mesterskapsfrie sesongen skal Johaug, om mulig, forsøke å bli enda bedre.

– Jeg skal prøve å utvikle meg og ta noen små steg her og der. Selv om stegene bare blir mindre og mindre desto eldre man blir, er det fortsatt mulighet til å prøve å utvikle seg og bli bedre, sier hun.

Karlsson vil trenge tid

Når sesongen etter hvert kommer i gang er det mange som forventer en knalltøff duell med den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson. Johaug sier at hun tror den svenske 20-åringen, som for alvor slo gjennom under ski-VM i mars, kommer til å gå fort i mange løp, men …

– Jeg tror kanskje ikke at hun vil ha den stabile formkurven når hun nå skal bli målt helg etter helg etter helg, hele året gjennom.

– Erfaringer fra meg selv og andre viser at det tar litt tid før man kanskje etablerer seg helt i toppen over en lengre periode. At hun skal være på pallen i hvert eneste verdenscuprenn hun stiller opp i tror jeg kan bli hardt, sier Johaug før hun legger til:

– Men hun kan klare det, for all del. Men det er forskjell å gå fra junior og inn i senior.

Artikkeltags