Johaug i ensom majestet til nok en verdenscupseier

Therese Johaug vant Tour de Ski og var også overlegen søndag i Nove Mesto.

Therese Johaug vant Tour de Ski og var også overlegen søndag i Nove Mesto. Foto:

Av

Therese Johaug gikk ut 33 sekunder før Natalja Neprjajeva på søndagens jaktstart i Nove Mesto. Ikke overraskende var ingen i nærheten av Johaug.

DEL

Johaug vant gårsdagens 10 kilometer i suveren stil og vant med hele 33 sekunder ned til russiske Neprjajeva.

Derfor var det tilnærmet lik ingen som trodde at noen skulle være i nærheten av å tukte Johaug. Og det var det heller ikke.

Johaug økte og økte fra første stavtak og gikk lett og ledig gjennom samtlige 10 kilometer. Det var mer spennende å følge med på kampen om de to siste pallplassene i tsjekkiske Nove Mesto mellom Ingvild Flugstad Østberg, Neprjajeva og Heidi Weng.

Jessica Diggins og Ragnhild Haga ble nummer fire og fem i går og gikk ut samtidig med Flugstad Østberg og Weng, men ingen av de klarte å holde følge utover i løypa.

Russiske Nepjrajeva rykket fra Weng og Flugstad Østberg like før mål og fikk en liten luke som holdt helt inn. Hun ble nummer to.

Flugstad Østberg og Weng spurtet om 3.-plassen, og det måtte målfoto til for å skille de norske lagvenninnene. På arrangøren sine nettsider står Flugstad Østberg oppført som nummer tre og Weng fire, selv om begge har lik tid.

Haga ble nummer åtte og var mektig sliten i det hun passerte målstreken.

Artikkeltags