Olympiatoppen med prosjekt for funksjonshemmede, Bjørgen og Johaug i styret

Fra v. Cato Zahl Pedersen, Marit Bjørgen, prinsesse Märtha Louise og Aker-sjef Øyvind Eriksen inngår inkluderingsavtale med Olympiatoppen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Fra v. Cato Zahl Pedersen, Marit Bjørgen, prinsesse Märtha Louise og Aker-sjef Øyvind Eriksen inngår inkluderingsavtale med Olympiatoppen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Av

Næringslivstopper og tidligere- og aktive idrettsutøvere, med blant andre Marit Bjørgen og Therese Johaug, går sammen om stiftelsen «VI» for funksjonshemmede.

DEL

Målet til stiftelsen er å skape en bevegelse for 605.000 funksjonshemmede i Norge. Initiativet er delt i tre deler. For det første skal Olympiatoppen løfte toppidretten for funksjonshemmede, for det andre skal det tilrettelegges bedre for breddeidrett og til slutt skal samarbeidet føre til bedring av muligheter og rettigheter for funksjonshemmede i samfunnet.

Tidligere smørsjef Knut Nystad blir daglig leder i stiftelsen. Konsernsjef i Aker, Øyvind Eriksen, blir styreleder. Ideen oppsto i samtaler mellom Eriksen og Kjell Inge Røkke.

Marit Bjørgen og Therese Johaug sitter også i styret, sammen med blant andre Aksel Lund Svindal og prinsesse Märtha Louise.

– Jeg er stolt og ydmyk over å kunne være en del av «VI», sier Bjørgen.

– Som pensjonert toppidrettsutøver vet jeg hva som kreves for å nå toppen. Men det som imponerer meg er de funksjonshemmede som jobber minst like mye som funksjonsfriske med helt andre vilkår for å nå sine drømmer, fortsatte skidronningen.

Birgit Skarstein, Martin Johnsrud Sundby, Ole Einar Bjørndalen og Ole Gunnar Solskjær er blant ambassadørene fra etableringen av «VI».

Stiftelsen blir finansiert av Aker og TRG. Førstnevnte sikret grunnkapital på 25 millioner kroner, mens Aker og ni Aker-eide selskaper vil gå inn med totalt 100 millioner kroner.

Artikkeltags