Johaug utklasset alt og alle: - Det er bare å glemme for alle russere, svensker og finner å få opp den farten innen VM!

SUVEREN: Therese Johaug har vunnet alle distanserenn hun har stilt opp i denne sesongen. På skiathlon-distansen i NM var hun knusende overlegen.

SUVEREN: Therese Johaug har vunnet alle distanserenn hun har stilt opp i denne sesongen. På skiathlon-distansen i NM var hun knusende overlegen. Foto:

Therese Johaug fortsetter å vise kalasform. På skiathlon-distansen i NM lørdag morgen, var hun i en egen klasse. Det fikk gutta i kommentatorboksen til å dra fram de store ordene.

DEL

Skistjernen fra Dalsbygda hadde på forhånd varslet at hun så på distansen som en viktig VM-test, og at hun kanskje ville bruke samme taktikk som om det hadde vært et verdensmesterskap.

Og den taktikken bør i så fall skremme hele verdenseliten. For Therese Johaug var knusende overlegen i NM-løypene i Meråker.

Hun brukte klassisk-delen til å skaffe seg et godt forsprang, og fristil-delen til å sette inn et nådestøt av de helt sjeldne. I de bratte bakkene viste hun en kapasitet som fikk karene i kommentatorboksen til å bli over seg av begeistring.

- Det er bare å se og lære, for det er helt unikt det hun driver med, konstaterte ekspertkommentator Fredrik Aukland.

- Man må være i helt enorm form for å orke det hun gjør. Det er bare å glemme for alle svensker, russere og finner å få opp den farten innen VM. Det kommer ikke til å skje, supplerte Torgeir Bjørn, og la til:

- Jeg tviler på om noen i det hele tatt har sjansen til å slå Therese på et distanserenn i VM. Da skal de trene dag og natt!

Johaug gikk for øvrig på helt nye ski både på klassisk- og fristildelen i Meråker.

Ledet fra start til mål

Johaug tok ledelsen fra start og så seg aldri tilbake. Jacobsen hang med de første to kilometerne, men Johaug fortsatte det høye tempoet og tok aldri hvileskjær.

Avstanden mellom de to økte stadig, og ved skibyttet på 7,5 kilometer skilte det over tjue sekunder. Også ned til de jagende bak økte avstanden for hvert stavtak. Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg var i en gruppe på fem, som ved skibyttet lå over 45 sekunder bak.

Kun på de første 700 meterne på skøytedelen stakk Johaug ifra med sju sekunder på Jacobsen, og 14 på den jagende gruppa bak.

Drøye tre kilometer før mål var det 47 sekunder mellom Johaug og Jacobsen. Kvintetten med Østberg og Weng lå ett minutt og 24 sekunder bak.

Johaug kjørte på og i mål var avstanden økt ytterligere. Nok en gang var hun dermed i egen klasse på distanse. Hun har vunnet samtlige distanserenn hun har startet i 2019-sesongen.

Artikkeltags