Johaug-trener fryktet minus 25: – Har trent veldig, veldig bra

KLAR: Therese Johaug jubler for seier på Beitostølen. Hun har styrt unna Dalsbygdas bråkulde og er klar for NM og verdenscupen i Otepää.

KLAR: Therese Johaug jubler for seier på Beitostølen. Hun har styrt unna Dalsbygdas bråkulde og er klar for NM og verdenscupen i Otepää. Foto:

Therese Johaug har styrt unna Dalsbygdas bråkulde og er klar for NM og verdenscupen i Otepää.

DEL

– Hun har fått gjort alt hun skulle både av mengde og annet og fått trent veldig, veldig bra etter den siste konkurransen, sier Johaug-trener Pål Gunnar Mikkelsplass til NTB.

Johaug gjorde comeback i november etter en utestengelse for en positiv dopingprøve. Det endte med seier, og flere fulgte i ukene etter.

Johaug valgte å bli i Norge rundt jul og nyttår da hun droppet Tour de Ski og ikke har vært på jakt etter høydetrening. – Det jeg var litt redd for var jo Dalsbygda-kulda. Det kan jo fort vekk bli minus 25 grader og mer der, men det har vært fin temperatur og bare litt småkaldt innimellom, sier Mikkelsplass.

Klar

To uker etter Tour de Ski-avslutningen er det verdenscup i Otepäa (Estland) med sprint og distanserenn i klassisk stil.

Johaug går også i NM i Meråker i månedsskiftet januar og februar. – Det skal hun, men vi har ikke 100 prosent bestemt hva det blir, sier Mikkelsplass.

I NM er programmet 10/15 km klassisk (torsdag), sprint fri teknikk (fredag), skiathlon (lørdag) og stafetter (søndag).

Første VM-konkurranse går i Seefeld (Østerrike) 21. februar. Verdensmesterskapet avsluttes søndag 3. mars.

Johaug gikk glipp av VM i Lahti (2017) og Pyeongchang-OL i fjor på grunn av den positive dopingprøven hun avla 16. september 2016.

(©NTB)

Artikkeltags