Johaug vurderer å ta OL-grep allerede til sommeren

JUBLER: Therese Johaug jubler etter seieren på søndagens tremil i Holmenkollen.

JUBLER: Therese Johaug jubler etter seieren på søndagens tremil i Holmenkollen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Therese Johaug har gjort rent bord i comebacksesongen. Hun legger ikke skjul på at hun allerede nå har OL om tre år i bakhodet.

DEL

Tre individuelle VM-gull og seier i alle renn hun har stilt opp i. Johaug kunne knapt slått sterkere tilbake etter to sesonger på sidelinjen. Søndag var 30-åringen fullstendig overlegen på tremila i Holmenkollen.

Johaug klinte til fra start og vant til slutt med nesten to minutter. Etter tunge år har hun i vinter hatt mye å smile over.

– Jeg er glad comebacksesongen snart er over. Jeg må nyte dette litt nå. Sesongen går fort over, og så er det «på'n» igjen med alle treningstimene, sa hun etter den overlegne Kollen-seieren.

Forbereder seg på høyden

Hun har allerede en utrolig karriere. Én ting gjenstår fortsatt: Et individuelt OL-gull. Fjorårets leker i Sør-Korea fikk hun ikke være med i. Om tre år skal de arrangeres i Beijing. Det motiverer Johaug.

– Det er jo det jeg mangler (OL-gullet). Klart det er et mål. Samtidig må man ha treningsgleden, lysten og motivasjonen til å legge ned det man skal, sier hun og legger til at motivasjonen er god om dagen.

For å være best mulig rustet, kan Johaug allerede den kommende sesongoppkjøringen ta grep med tanke på Beijing-OL. I Kina skal de konkurrere i høyden, og det kan gi utfordringer.

– Det er fortsatt tre år til, men klart det ligger i bakhodet. Jeg må begynne å tenke litt om det går å kjøre litt mer høydetrening og forberede meg på den biten, sier Johaug, som først skal evaluere den inneværende sesongen før hun tar disse valgene.

Skal ha rolig periode

Etter endt comebacksesong skal hun tillate seg å roe litt ned på treningsmengdene en periode.

– Jeg får prøve å nyte litt og sleppe meg litt ned. Nå har jeg trent vanvittig mye de siste årene og ladet opp maksimalt til alle renn jeg har gått i hele vinter.

– Det er viktig å roe seg litt ned treningsmessig så man ikke går inn i sommeren med knallform og bruker det opp da, sier en blid Johaug etter tremilsseieren i Holmenkollen.

(©NTB)

Artikkeltags