Therese Johaug paraderte til seier i Ruka-touren

Therese Johaug seiret i minitouren i finske Ruka søndag.

Therese Johaug seiret i minitouren i finske Ruka søndag. Foto:

Ingen var i nærheten da Therese Johaug cruiset inn til seier på søndagens jaktstart og triumferte i den finske minitouren i Ruka.

DEL

Etter tre etapper i minitouren i Ruka endte det med en helnorsk pall etter søndagens 10 kilometer jaktstart i fri teknikk.

Som ventet var det ingen som klarte å nærme seg raketten fra Dalsbygda. Johaug økte hele veien til alle konkurrentene og var mest opptatt av at hun ikke skulle slite seg helt ut.

Likevel holdt det til klart best etappetid.

– Jeg synes at jeg gjorde nok et bra skirenn og følte at jeg gikk bra på ski. Jeg kjente at jeg hadde et ekstra gir på sisterunden til å trykke i med. Jeg ble sekundert mot beste etappetid og hadde lyst til å ta den. Det var moro å ta den også.

31-åringen fra Dalsbygda med bosted på Oslos beste vestkant sier at hun klinket til ut på sisterunden. Da økte hun forspranget til alle. Hun prøvde bare å gå teknisk bra på ski og fikk beskjed underveis om at luka bare ble større og større bak seg.

– Jeg hadde mest fokus på at jeg ikke skulle gå helt i kjelleren.

Glad på andres vegne

– Hva tar du med deg etter tre dager i Ruka?

– Jeg tar med meg god form og at jeg har tatt noen tekniske steg. Ikke minst i sprint. Jeg viste at jeg kunne bli med der og at jeg har en liten spurt inne. Det var moro å se.

I fraværet av Ingvild Flugstad Østberg var det stort for Johaug at hun fikk besøk av to lagvenninner på sammenlagtpallen.

– Det var skikkelig moro at Heidi Weng kom tilbake og fikk en 2.-plass. Det var moro med Astrid på 3.-plass også. De hadde begge litt stang ut i fjor. Når du har hatt motgang blir oppturene desto større. Det betyr mye for laget også, at de ser at det er muligheter til å klare pallen. Dette viser at vi har gjort mye riktig, sa Johaug.

Tirrer

Hun konkluderte med at hun hadde fått en drømmestart på sesongen.

Det kan bli flere løp i front på henne. Akkurat nå holder ingen andre løpere i verden hennes nivå.

– Jeg vet at det er meg de måler seg opp imot, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg har lyst til å gå mine gode skirenn og er veldig forberedt på at de kan slå meg en dag. Det er selvfølgelig at jeg står øverst på pallen. Det tirrer meg.

Rukas aller blideste var kanskje Heidi Weng.

– Dette var vanvittig gøy. Det er to år siden kroppen fungerte så bra som dette. Jeg skjønte det nesten ikke selv. Det var helt vilt egentlig. Jeg følte meg bra i dag, og så tror jeg fortsatt at det kommer til å svinge litt, sa Weng.

Hennes siste pallplass i verdenscupen kom helt tilbake fra Seefeld i 2018.

Tiril Udnes Weng gikk inn til 7.-plass etter å ha startet som nummer 13. Hun slo akkurat Sveriges beste, Frida Karlsson.

Artikkeltags