Elverum hadde skaffet seg selv et best mulig utgangspunkt ved å vinne de to første sluttspillfinalene på overlegent vis, og kunne sette spikeren i kista med sin tredje strake seier over erkerivalen ØIF Arendal.

Sørlendingen på sin side hadde én mulighet. Å krige seg til seier på hjemmebane.

Treg start, mesterlig rykk

Og de ga det et godt forsøk. Elverum virket litt tunge fra start, mens arendalittene tydelig hadde fått beskjed om å få opp både moral, geip og tenningsnivå fra de to foregående finalematchene.

Med Martin Lindell og straffeeksperten mellom stengene, André Bergsholm Christensen, tok ØIF Arendal føringen fra start, og tok seg et par mål foran på stillingen 6–4 etter drøyt 12 minutter.

Men da våknet Morten Nergaard, og fikk inn et par viktige redninger.

I andre enden sørget blant andre Sigvaldi Gudjónsson og Lukas Sandell for at Elverum sakte, men sikkert kunne rykke fra. Til pause hadde Michael Apelgren sikret seg en særdeles behagelig luke på hele fem mål (10-15).

 

Skrekk-start på 2. omgang

Men om de avsluttet 1. omgang med stil, ble starten på 2. omgang en skikkelig trå affære.

ØIF Arendal hentet opp nesten hele Elverums ledelse på 10 minutter, og da Sondre Paulsen hamret inn reduseringen til 18-19, truet Sør Amfi med å eksplodere.

Da var det nok både den ene og andre som begynte å frykte at det skulle ryke på oppløpssiden.

Elverum-duoen sto fram

Men det er en grunn til at Elverum står med åtte strake sluttspillgull. Det er en vinnermentalitet og kultur i klubben det er nærmest umulig å hamle opp med.

Og få kjenner vel den bedre enn Elverum-gutten Håkon Ekren. Midtbacken som har måttet tåle å spille andrefiolin bak mer meritterte spillere i en årrekke, sto fram på en mesterlig måte da det begynte å butte for målgarantistene.

Han dunket inn fire på stripe, og viste seg som den klassespilleren – og ikke minst vinneren – han er.

Les også

Slik hyller Håndball-Norge Morten Nergaard

 

Det kronet han for øvrig med å bli kåret til banens beste!

Og så våknet Morten Nergaard opp og avverget tre helt avgjørende scoringer akkurat da ØIF Arendal var i ferd med å hente opp igjen ledelsen.

Så passende at det var akkurat disse to som sto fram da Elverum trengte dem som mest. De lokale gutta. De som har vokst opp gjennom systemet, og som antakelig blør svart og hvitt.

For i stedet for å bli hentet opp, viste Elverum en enorm moral da de holdt ØIF Arendal fra livet, til tross for at de bet seg fast helt til sluttsignalet gikk.

Det hele endte til slutt med en 31-28-seier til Michael Apelgrens menn.

Bildeserie

Se Morten Nergaards håndball-liv i bilder

 

Overlegen prestasjon

Og selv om hjemmelaget skal ha for at de kjempet med nebb og klør til det aller siste, er faktum at Elverum aldri har levert en mer overlegen sluttspillseier enn årets.

3–0 i kamper, hvorav to seiere kom på bortebane, sier alt om hvilken enorm prestasjon sluttspillekspertene i Elverum har levert.

Og da er det selvsagt også på sin plass å takke alle gullgutta som av ulike grunner fortsetter karrieren andre steder kommende sesong.

Disse forlater Elverum med poengrekord i Champions League, kongepokal og sluttspillgull:

Morten Nergaard, Tine Poklar, Søren Tau, Thrainn Orri Jonsson, Alexander Mitrovic (utlån) og Stian Fjæran Mogen.

Og så er det bare å gratulere alle de påtroppende spillerne som får i oppgave å følge opp den beste sesongen i Elverum Håndballs historie:

Alexander Blonz, Torstein Fries, Rasmus Boysen, Sebastian Henneberg, Thomas Solstad og Tobias Grøndahl.

Men dere er selvsagt ikke alene. Disse spillerne fortsetter i Elverum-trøya også neste sesong, og skal være med på å forvalte gullarven:

Magnus Fredriksen, Sigvaldi Gudjónsson, Lukas Sandell, Jonas Burud, Alexander Westby, Simen Holand Pettersen, Emil Kheri Imsgard, Kristian Ørsted, Endre Langaas, Jonas Elverhøy og Jesper Gulliksen.

Og så skal vi ikke glemme de som det foreløpig ikke er noen avklaring rundt:

Håkon Ekren, Didrik og Sander Wennberg Linderud.