I vår satte fylkespolitikerne av fem millioner kroner for å få i gang det populære tiertilbudet igjen.

Buss for en tier går ut på at det i sommerperioden kun skal koste 10 kroner å reise med Innlandstrafikk uansett avstand.

Foreløpig er ikke tilbudet iverksatt. Kampanjen er utsatt til det er stabil smittesituasjon i hele Innlandet, og det igjen er anbefalt å reise kollektivt.

Lars Baukhol, seksjonssjef for kollektivtransport i Innlandet fylkeskommune, opplyser at håpet er å kjøre i gang så snart som mulig etter at smittesituasjonen er stabil og trinn fire i gjenåpningsplanen er iverksatt.

– Vi har planlagt og gjort det meste klart, sier han.

Baukhol understreker at Innlandstrafikk videre er avhengig av at kontanter igjen kan tas imot på bussen, noe som også kan skje når trinn fire i gjenåpningsplanen iverksettes. (Trinn tre ble iverksatt fra 20. juni.)

– Vårt hovedmål har vært å få opp igjen framdøra, slik at vi kan billettere på ordinær måte. Vi er avhengig av at operatørenes verneombud er med på dette. Vi har nå fått til en god løsning, som vi håper varer, og at det ikke blir noen større smitteutbrudd, som setter oss tilbake igjen, sier han.