Trysilgutten-løperen Marte Carlson Møller er førsteårsutøver i klasse K20-22, og fortsetter hun utviklingen kan hun virkelig sette sitt preg på denne klassa de to årene.

For fredag var i nærheten av å slåss om medalje. Dette til tross for at hun ikke hadde sin beste dag på liggende skyting og i løypa.

– Stående skyting gikk jo veldig bra med to fulle hus. Men jeg var vel i realiteten hektet av helt i tetkampen etter at jeg hadde en bom på hver av de liggende skytingene, sier Marte.

Farten i løypa var hun heller ikke fornøyd med.

– Det gikk faktisk tungt, veldig tung. Men får jeg fikset opp i liggende skyting og litt mer fart på skia, kan det bli en hyggelig dag på lørdagens sprint, sier Marte.

En annen av de lokale utøverne det var forventninger til i denne klassen var Tynsets Guri Sandvold. Men hun hadde ikke dagen sin i løypa, og endte på en 8. plass.

– Nå er riktignok de fleste foran meg på lista landslagsløpere, så jeg burde kanskje være fornøyd. Men det var rett og slett en tung dag i løypa. Ikke bare på grunn av føret, men jeg følte jeg gikk og sjanglet, sier Guri Sandvold til Østlendingen.