Gå til sidens hovedinnhold

To nye avganger på Rørosbanen: – Neste mål må være nattog

SJ Norge utvider rutetilbudet på Rørosbanen med to nye avganger. – Et steg i riktig retning, neste gang må det utvides til også å gjelde et nattog, sier Høyres Yngve Sætre.

For abonnenter

Sætre er Høyres andre kandidat til Stortinget og har tidligere engasjert seg i debatten om kollektivtilbudet i Østerdalen. Han er uenig med Aps Nils Kristen Sandtrøen som tidligere har pekt på privatisering av Rørosbanen som et problem.

En familie på fire med to voksne og to barn må betale nær 3200 kroner for å reise tur-retur Tynset-Hamar med ordinære billettpriser.

Les også

Fullpris tog for en familie på fire Tynset-Hamar tur-retur: 3.196 kroner: – Hinsides all fornuft

Les også

– Lett å samle til opprør mot ulven – nå trengs det kamp for mer tog og buss i Østerdalen

Les også

– Elverum er ingen taper. Ordførere snakker ned eget område

Sunt med konkurranse

– De ordinære prisene er fortsatt for høye, men billigpristilbudene er blitt bedre. Konkurranse er sunt. SJ Norge lover å oppgradere tilbudet og nå er det klart for to nye avganger på Rørosbanen; fra Hamar til Røros med avgang klokken 14.07 og fra Røros til Hamar med avgang 10.18, opplyser Sætre.

Det innebærer at det går tog mellom Hamar og Røros tur/retur med to timers avstand på dagtid fra klokken 10 og fram til klokken 20 på hverdager.

Tilbudet gjelder fra 12. desember.

– Det gjør det lettere for soldater og studenter å kunne reise kollektivt til Elverum, Rena og Evenstad, sier Sætre.

Ikke godt nok

Høyre-politikeren mener det gjenstår flere forbedringspunkter i kollektivtilbudet og viser blant annet at det ikke lar seg gjøre å ta seg gjennom Østerdalen på kvelds- og nattetid. Det siste toget fra Hamar til Røros forlater Hamar stasjon i 20-tiden. Nattbussen har ikke gått på flere år.

– I sum er ikke dette godt nok. Det bør legges et bredt politisk press for å få tilbake nattoget på Rørosbanen, og et tydeligere lokalt krav, sier Yngve Sætre.

Kommentarer til denne saken