19-åringen fra Alvdal og Ren-Eng løp i det siste av tre forsøksheat på 1500 meter da U20-VM i friidrett ble innledet i Cali i Colombia mandag.

Esten har hatt en strålende sesong med NM-bronse i seniorklassen i Stjørdal og en forbedring av sin personlige rekord på hele ti sekunder i løpet av sesongen med 3.40,35, satt under NM-løpet.

Men på første distanse i VM fikk han ikke full klaff.

Ikke langt unna

Det ble et lureløp der Esten lå plassert midt i feltet. Men han hadde ikke farta til å henge med på det skruen ble skrudd til mot slutten.

Med tiden 3.48,74 ble 19-åringen nummer sju i sitt forsøksheat, som ble vunnet av etiopiske Ermias Girma på tiden 3.45,40.

De tre beste i hvert heat pluss de tre beste tidene gikk til finale.

For nordøsterdølen manglet drøye to sekunder opp til østerrikske Kevin Kamenschak som med 5. plass i Estens forsøksheat, tok den siste finalebilletten.

Afrikansk dominans

Totalt ble Esten nummer 18 av de 40 løperne som stilte til start på distansen.

Det var afrikanerne som viste seg sterkest i forsøksheatene. Aller sterkest var en en 18-åring med et svært velkjent 1500 meter-navn for alle som har fulgt Ingebrigtsen-brødrene sin kamp mot kenyanske Timothy Cheruiyot.

Landsmannen Reynold Kipkorir Cheruiyot var klart best i forsøket med tiden 3.40,96. En annen kenyaner, Daniel Kaimaiyo ble nummer to, mens etiopiske Adihana Kasaye ble tredje best.

VM er ikke over for Esten Hansen-Møllerud Hauen som løper 3000 meter natt til lørdag norsk tid.