(Hamar Dagblad)

Konkurransen det er snakk om heter World Virtual Freestyle Floorball Cup der deltakerne har sendt inn videoer av seg selv hvor de gjør imponerende ting med innebandykølle og ball. En av deltakerne er altså Ajer-spiller og Hamar-gutt Tobias Vermund som tross sin unge alder har en imponerende verktøykasse av triks.

Trangt nåløye

Konkurransen har to klasser, en for de under 16 år og en for de voksne. Videoer har strømmet til fra 23 nasjoner og 70 bidrag ble vurdert før en finale med ti utøvere ble plukket ut av en jury. Vermunds ferdigheter har blitt lagt merke til av mange tidligere og det var følgerne hans på Instagram som gjorde ham oppmerksom på konkurransen.

– Da konkurransen starta, ble jeg tagga i IFF (Det internasjonale innebandyforbundet) sitt Instagram innlegg av over 20 stykker. Jeg fikk raskt opp øya for konkurransen og visste at jeg ville være med. Videoen min er filmet, redigert, og sendt inn av meg selv. Det er mange flinke som har sendt inn videoer, men jeg har trua på at dette blir spennende, sier han.

– Øver så mye jeg kan

Videoen på et halvt minutt han har sendt inn er klipp både fra kamp og fra rene triksesekvenser han har filmet. Fra kampsituasjon er det selvfølgelig med hvordan han rundlurer keeper med en såkalt «zorro.» Dette er ferdigheter som ikke kommer gratis.

– Jeg øver så mye jeg kan, ofte flere ganger om dagen. Da står jeg ute på terrassen der jeg har ordna et område hvor jeg kan skyte og trikse litt. Ferdighetene trenger å holdes ved like, sier Vermund som er bedre enn de fleste til å nyttiggjøre seg av ferdighetene i kamp.

– Alle kan lære seg Zorro, men ikke alle kan bruke det i kamp. Det er en kunst for seg selv, og noe jeg skal fokusere på framover. Det handler om timing og presisjon, og evnen til å lese situasjoner, sier han.

Kan åpne dører

Det er med stor spenning Tobias følger avstemningen på nettet og han ligget i toppen hele uka.

– Hva som faktisk vinnes er det ingen som vet. Det har vært snakk om et ganske stort intervju med IFF. Jeg vet mange dører åpner seg framover dersom det blir seier. Veldig mange lag og nasjoner følger med på IFF sitt arbeid. Det å få navnet sitt på toppen av listene, og en kul video i tillegg hadde hatt mye å si for meg, sier 18-åringen som har større ambisjoner enn å spille i Ajer.

– Ambisjonene er store, og jeg vil veldig gjerne til SSL (Sverige), eller Sveits, gjerne kombinert med studier, sier han.