– Laget er Liverpool! Jeg er spent. Og det er helt topp å få komme på pub, sier en entusiastisk Grobunn-ungdom, Axel Hannestad, minutter før avsparket i mesterligaoppgjøret Salzburg - Liverpool.

Fikk mat og drikke

– De gjør en fantastisk jobb, sier Liverpool-supporter Berit Johansen om Stiftelsen Grobunn.

Stiftelsen hjelper ungdommer med spesielle behov gjennom blant annet et opplærings-, bo- og sosialiseringstilbud i Ilseng.

I Hamar møtes RedHeds, Liverpools supporterklubb, til å overvære kamper på utestedet O'Leary's i Strandgata.

Tirsdag inviterte de ti ungdommer fra Grobunn på kamp. De fikk eget bord og ble påspandert mat og brus, som en speis mellom O'Leary's og RedHeds.

Og, ikke nok med det, Liverpool-supporterne har i år bestemt seg for å samle inn penger via RedHeds' julelotteri til Grobunn.

Halvparten av inntektene fra lotteriet går til tiltaket.

– Vi bruker å få inn rundt 30.000 kroner på lotteriet, opplyser Johansen.

Grobunns daglige leder Lene Hagen ble rørt:

– Helt fantastisk. Ungdommene våre får oppleve det andre ungdommer får oppleve; å gå på pub, se fotball og møte andre.

– Det var overraskende at de tenkte på oss. Men vi jobber bevisst med at flere skal få øynene opp for hva vi driver med. Vi ønsker å være synlige i lokalmiljøet og gi noe tilbake, sier Hagen.

For Grobunn har det vært en ekstra hyggelig førjulstid. Denne uka kom nemlig også nyheten om at Sparebankstiftelsen Hedmark gir 400.000 kroner til ny hinderløype med 13 apparater, gapahuk, scene og hønsegård.

Salget i gang

– Hvorfor valgte dere Grobunn som mottaker i år?

– Det finnes mange verdige lokale mottakere, men Grobunn gjør en viktig jobb for ungdom. Da vi gikk inn på nettsidene deres for å sjekke tilbudet, ble vi imponert og rørt over alle tilbudene. Det virker å være et veldig bra sted å være, sier Johansen.

Nå skal det selges lodd via Vipps fram mot julaften.

På andre juledag, fotballens store høytidsdag, så blir det trekning.

Blant premiene man kan vinne er en signert Liverpool-drakt og et signert Champions League-program.