Tønnestoler ga trysilgutter 3. plass i elevmesterskap

TREDJEPLASS: Guttene i elevbedriften Tønnegutta EB fra Trysil ungdomsskole ble nummer tre i kategorien "Beste elevbedrift" under finalen i elevmesterskapet for Region Øst tirsdag.  Bak: Mats Joakim Loberg Bjørlo, Kristoffer Kjellaas Bryn, Kirill Plesnjavtsev og Sondre Støbak. Foran Jo Magnus Solvang og Robin Åsheim Kristoffersen.

TREDJEPLASS: Guttene i elevbedriften Tønnegutta EB fra Trysil ungdomsskole ble nummer tre i kategorien "Beste elevbedrift" under finalen i elevmesterskapet for Region Øst tirsdag. Bak: Mats Joakim Loberg Bjørlo, Kristoffer Kjellaas Bryn, Kirill Plesnjavtsev og Sondre Støbak. Foran Jo Magnus Solvang og Robin Åsheim Kristoffersen. Foto:

Juryen som bedømte arbeidene til deltakerne i elevmesterskapet for skolene i Region Øst lot seg imponere av tønnestolene til de seks trysilelevene, og ga dem en solid tredjeplass i kategorien «Beste elevbedrift".

DEL

- Kjempemorsomt og veldig inspirerende, sa Jo Magnus Solvang, daglig leder av og økonomisk ansvarlig for Tønnegutta EB, 9.-klassingene som gjennom kreativitet og kløkt har skapt en helt ny type stol av gamle oljetønner som er samlet inn fra Skistar og Moelven Trysil.

Stolene skåret til og malt i ulike farger. Setene er trukket med skai.

Av de 13 stolene guttene har laget, har Bilextra kjøpt tre. De øvrige er kjøpt av privatpersoner.

Stolene koster 1.000 kroner, noe som gir skoleelevene en fortjeneste på 700 kroner per eksemplar.

– Pengene skal brukes til skoletur til Göteborg. Det er i hvert fall det som hele tiden har vært planen. Nå blir bet muligens en tur innenlands i stedet, på grunn av codiv-19, men det får vi tåle, sier Jo Magnus.

Alle 9.-klassingene på Trysil ungdomsskole er med på elevbedrifter. De seks guttene i Tønnegutta EB går i ulike klasser på 9. trinn.

Tønnegutta EB nådde til finalen i to kategorier, «Beste grønne bedrift» i tillegg til «Beste elevbedrift».

– I «Beste grønne bedrift» nådde vi ikke helt opp, men vi er strålende fornøyd med tredjeplassen i «årets elevbedrift», som jo er den største klassen, sier Jo Magnus.

Kåringen av vinnerne ble livestreamet på YouTube.

Det var Ungt Entreprenørskap Innlandet og Ungt Entreprenørskap Norge som tirsdag arrangerte digitalt mesterskap for elevbedrifter. Nesten 40 elevbedrifter var nominert som kandidater fra fylkene, og det ble konkurreres i fire kategoriene «Beste sosiale entreprenør», «Beste grønne entreprenør», «SunnMat-prisen» og «Beste elevbedrift».

Tønnegutta EB konkurrerte mot elevbedrifter fra Viken, Oslo og Innlandet.

Sidekick EB fra Ingieråsen skole i Oslo ble kåret til «Beste elevbedrift».

Artikkeltags