Gå til sidens hovedinnhold

Toppscorer Blonz gjorde mamma stolt

Artikkelen er over 2 år gammel

Alexander Blonz fikk sjansen fra start hos håndballgutta for første gang i VM. 18-åringen showet på vei mot 41-20 over Chile tirsdag.

Torsdag venter storkampen mot Danmark. Det blir gruppefinalen. Skulle Norge vinne også den, er utsiktene til semifinale svært lyse. Chile ble helt parkert tirsdag.

– Det var en utrolig gøy kamp for meg. Jeg fikk starte for første gang og stå tiden ut. Jeg tror ikke rollen min endrer seg så mye framover. Magnus (Jøndal) er en av verdens beste venstrekanter, sa Blonz i intervjusonen.

Han ble norsk toppscorer med åtte mål og kåret til banens beste. Rett etter kamsplutt fikk han en god klem av mamma Grete og pappa Tristan på tribunen.

Lett

Seieren var klar etter 25 minutter for norsk del. Med 21-12 til pause kunne troppen tenke på å spare krefter og matche mange spillere.

Blonz var den store overraskelsen i VM-uttaket i desember, men landslagssjef Christian Berge hadde det klart for seg: Denne tenåringen er mer enn god nok allerede, tross en hverdag på nivå to i norsk håndball.

– Jeg var alltid en som skulle bli kantspiller. Jeg har jo litt mindre fysikk (185 centimeter og 82 kilo) enn de jeg spiller sammen med. Å spille på kanten er jo egentlig som spiss i fotball. Det er gjerne den posisjonen det er lettest å ha det gøy i, sier Blonz til NTB om hvorfor han ikke er bakspiller.

Og artig hadde han det i Herning mens chilenerne ble svimle ute på sin høyreside i forsvaret.

Så på

Keeper Torbjørn Bergerud startet for fjerde gang på rad i mesterskapet, og han fikk en positiv opplevelse. I 1.-omgangen han spilte hadde han vel 40 i redningsprosent.

Jøndal fikk hvile på grunn av kjenninger i en lårmuskel. Blonz viste sitt voldsomme potensial som erstatter.

Han startet med å få avblåst et mål for overtramp. Så klinket han inn tre kjappe scoringer fra venstrekanten i en periode der Norge gikk fra 3-4 til 9-4 på kort tid. Han fortsatte i samme stil etter pause.

Blonz forsvinner fra Viking til Elverum til sommeren. Så er spørsmålet hvor lenge han blir i Norge. Håndballagentene har i hvert fall allerede fått et klart bilde av hvilket ekstraordinært talent stavangergutten er.

Håndball-VM: Norge – Chile 41-20

Håndball-VM menn gruppe C i Herning tirsdag:

Norge – Chile 41-20 (21-12)

Boxen

Ca. 4000 tilskuere

Norge: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen – Sander Sagosen 3, Bjarte Myrhol 3, Henrik Jakobsen 2, Magnus Jøndal, Kristian Bjørnsen 4, Magnus Gullerud 1, Gøran Johannessen 4, Christian O'Sullivan 2, Eivind Tangen 2, Harald Reinkind, Kevin Gulliksen 3, Alexander Blonz 8, Magnus Abelvik Rød 4, Espen Lie Hansen 5.

Toppscorer Chile: Esteban Salinas 9.

Dommere: Karim Gasmi og Raouf Gasmi, Frankrike.

Utvisninger: Norge 1 x 2 min., Chile 2 x 2 min.

Norge møter Danmark torsdag.

 

Kommentarer til denne saken