Biblioteket ligger i Besøkssenter Østerdalen, og her er Solberg et kjent fjes for bibliotekarene.

– Jeg kom tidlig i kontakt med Tore. Han er imøtekommende, reflektert og i samtaler fant vi fort fram til vår felles interesse for kunst. Han er interessert i prosessen rundt det å skape noe nytt og å teste ut teknikker og fargekombinasjoner, og selv om vi har ulike referanser har vi også mye til felles, sier bibliotekar Iva Karoline Schjerven om den 53 år eldre kunstnervennen.

– En drøm

Det ble etter hvert flere møter i biblioteket og samtaler om kunst og litteratur.

Senere kom forespørselen fra Svein Solberg, som fungerer som Solbergs manager, om Besøkssenteret var interessert i å huse en utstilling.

– Det er en drøm å få slike forespørsler, sier biblioteksjef Anne Kari Tinnesand, før hun fortsetter:

– Her har vi et helt nytt bygg med en flerbrukssal som rommer mange muligheter. Her har det vært foredrag og lesestunder, det er møteaktivitet her og undervisning med rovdyrskolen for å nevne noe. Vi har akkurat fått spørsmål om å bruke lokalet til en konsert, og det ønsker vi selvfølgelig velkomment, forklarer Tinnesand som er ansvarlig for bookinger i salen.

Rutinert kunstutstiller

Solberg har alt rukket å stille ut bildene sine flere steder i landet i år. Ved Innlandsutstillingen i Hamar var han representert med to bilder, og både ved Galleri Map i Oslo og Galleri KNUST i Trondheim har han stilt ut bildene sine.

Utstillingen på Koppang blir en stor separatutstilling. Lokalet er luftig og takhøyden stor, og det krever sitt av en kunstner å fylle en slik sal, men Solberg tar utfordringen på strak arm.

Det tok ikke lang tid å få lagt inn kunstutstillingen i årsplanen, og i mai kom både far og sønn med bildene til Solberg for å ta en befaring i salen og se hvordan bildene sto mot veggene i lokalet.

– Jeg ble veldig imponert av bildene. På det tidspunktet hadde jeg kun snakket med Tore om teknikk og ulike inspirasjonskilder. Bildene de kom med var pent rammet inn og både motivene og fargebruken var noe man kunne fordype seg i, sier Iva Karoline Schjerven.

Onsdag ettermiddag er den offisielle åpningen av kunstutstillingen som har fått tittelen «Spontanitet og refleksjon». Da kan du møte kunstneren, og forhåpentligvis blir det en kveld med gode samtaler.

Kanskje kommer noen og besøker salen for aller første gang?