18 av 163 russekjøretøy fikk reaksjon i storkontroll

Ingen russekjøretøy på veil til russetreffet i Lillehammer ble avskiltet under Statens vegvesens kontroll fredag. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Ingen russekjøretøy på veil til russetreffet i Lillehammer ble avskiltet under Statens vegvesens kontroll fredag. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag kontrollerte Statens vegvesen 163 russebiler og busser på vei til treffet i Lillehammer. Totalt ble det reagert mot 18 kjøretøy, og ingen ble avskiltet.

DEL

Kontrollene ble gjennomført i både Oppland, Hedmark og Akershus.

– Vi har vi kontrollert totalt 153 russebiler og 10 russebusser. Av disse fikk 18 en eller annen form for reaksjon. Det er alt ifra litt overlast til andre mindre ting. Vi fikk stort sett fikset det meste på stedet, og ingen kjøretøy ble avskiltet, sier Martin Børresen, faggruppeleder i Utekontrollseksjonen i Statens vegvesen, til NTB.

I tillegg til teknisk kontroll ble det foretatt undersøkelser av vekt, antall passasjerer, sikkerhetsbelter og forsvarlig sikring av høyttalere og annen bagasje. Børresen sier helhetsinntrykket etter fredagens kontroll er at det er liten utskiftning av russebilene.

– Bilene har blitt enda et år eldre og de ligger langt bak med tanke på sikkerhetssystemer og kjøreegenskaper sammenlignet med nye, moderne biler. Men til å være såpass gamle biler var standarden noenlunde grei i dag.

Han påpeker at mange av bilene har vært inne til Statens vegvesens russebilkontroll som er gratis, men at det totalt sett er en nedgang.

– Det er en trend vi ønsker å snu. Vi ønsker alle russebiler innom til kontroll, sier Børresen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken