Det nærmer seg byggestart for ny kontrollstasjon på Ånestad

TRE OG GLASS: Byggingen av ny kontrollstasjon på Ånestad i Løten starter i mai.

TRE OG GLASS: Byggingen av ny kontrollstasjon på Ånestad i Løten starter i mai. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Med tre etasjer i treverk og glass blir Vegvesenets nye kontrollstasjon et signalbygg. Nå nærmer det seg byggestart på Ånestad.

DEL

– Vi begynner å rigge oss til i mai, sier Alexander R. Ytterland, prosjektleder i Skanska.

Anlegget som erstatter dagens servicestasjon på Husum, skal tas i bruk når den nye riksveg 3/25 åpnes høsten 2020. Selve bygget skal stå klart i løpet av mars-april neste år, opplyser Ytterland.

Denne uka har Løten kommune gitt rammetillatelse for tiltaket, som omfatter haller for kontroll av tunge og lette kjøretøy, samt kundemottak, verktøyrom, garderober, møterom og kontorer. På den nye kontrollstasjonen blir det også et døgnåpent servicetoalett for vegfarende.

Om lag 15 ansatte skal ha sin arbeidsplass i nybygget. I tillegg til staben som i dag holder til på Husum, kommer fem ansatte som driver forvaltningskontroll av lette kjøretøy ved Elverum trafikkstasjon.

Kontorer og møterom blir plassert i tredje etasje, som beskrives som en glassboks på toppen av bygget.

I de to nederste etasjene er fasaden i hovedsak kledd med stående trepanel. Bruken av treverk understrekes ved at massivtre er bærende konstruksjon i de store hallene.

SLIK BLIR DET: Kontrollstasjonen ligger på sørsiden av den nye riksveg 3/25 på Ånestad.

SLIK BLIR DET: Kontrollstasjonen ligger på sørsiden av den nye riksveg 3/25 på Ånestad. Foto:

Samlet bruksareal på tomta, som ligger på sørsiden av den nye firefeltsvegen, vis-à-vis Taigaen, er 1.532 kvadratmeter. Det er 32 kvadratmeter mer enn i den vedtatte reguleringsplanen. Kommunen gir dispensasjon og viser til at endringen ikke anses å komme i konflikt med omkringliggende bygninger og anlegg.

– Tiltaket er en del av et stort veganlegg hvor kontrollstasjon, servicetoalett og pendler-/innfartsparkering er en del av det totale samferdselsanlegget med nødvendig infrastruktur.

Det skriver plansjef Kristin Ødegård Bryhn i Løten kommune i vedtaket om godkjenning.

Ånestad kontrollstasjon får større kapasitet enn dagens anlegg på Husum og nye teknologiske løsninger, blant annet med automatisk skiltgjenkjenning.

Artikkeltags