Fire personer omkom på vegene i Hedmark i november

MEST I HEDMARK: Fire personer mistet livet i trafikken i Hedmark i november. Det er mest i landet.

MEST I HEDMARK: Fire personer mistet livet i trafikken i Hedmark i november. Det er mest i landet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

14 personer mistet livet i trafikken i november. Det betyr at 10 flere har omkommet så langt i 2018 enn ved samme tid i fjor.

DEL

Av disse 14 skjedde fire av ulykkene i Hedmark, flest i Norge. I fjor mistet 93 personer livet i trafikken fra januar til og med november. Med 103 omkomne så langt i år frykter Trygg Trafikk at flere vil omkomme i trafikken i år enn i fjor.

– Fjoråret var det beste året noensinne for trafikksikkerhet i Norge. Derfor synes vi det er foruroligende at vi tar ett skritt tilbake i år. Utviklingen de siste månedene går dessverre i feil retning og måneden vi akkurat har lagt bak oss er den verste november måneden siden 2009.

– Skal vi nå de ambisiøse nasjonale målene over tid må vi snu utviklingen vi har sett de siste månedene, sier direktør i Trygg Trafikk, Jan Johansen.

Av de omkomne i november var det 11 bilister og 3 fotgjengere. Det var 13 menn og 1 kvinne som omkom.

Nå er det mørkt store deler av døgnet og vi har våt, mørk asfalt og forstyrrende billys fra møtende trafikk. Johansen oppfordrer nå alle til å være ekstra forsiktige på veien i tiden som kommer.

– Vårt håp er at alle gjør sitt for å bidra til at færre omkommer i trafikken framover. Desember kan by på krevende og vekslende kjøreforhold. Avpass farten til sikt og føre, og ta det med ro i julestria, sier han.

I desember er det mye julebord og hyggelige lag som gjør sitt til at mange tar sjansen og kjører ruspåvirket dagen derpå.

– Julebordsesongen innebærer at mange drikker mer alkohol enn de er vant til. Da er det ekstra viktig å huske på at det er fullt mulig å fyllekjøre også dagen derpå. Ikke stress ut med bilen for å handle julegaver morgenen etter en fest, slår Johansen fast.

Artikkeltags