Speilglatte veger gir trafikkaos

(Illustrasjonsfoto: Morten Holm / SCANPIX)

(Illustrasjonsfoto: Morten Holm / SCANPIX)

Glatte veger har ført til delvis trafikkaos rundt omkring i distriktet onsdag ettermiddag og kveld.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Det er fryktelig glatt flere steder i Hedmark nå, så nå må folk kjøre etter vær og føre. Selv om fartsgrensa for eksempel står på 80, trenger ikke det å bety at du MÅ kjøre så fort når føret er som det er. Her er det bare å tilpasse, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Stig Folstad Hansen, som har fått flere meldinger om utforkjøringer onsdag.

Først skled en buss av vegen i Fageråsen i Trysil i 15.45-tiden. Bussen sto en liten periode på tvers midt i vegen, men kom seg videre for egen maskin før ordensmaktens ankomst. Ingen personer kom til skade i hendelsen.

Bare minutter senere meldte Innlandet politidistrikt at et en bil hadde kjørt av vegen på riksveg 3 sør for Alvdal. To voksne og to barn var innblandet i uhellet, men samtlige kom uskadd fra det hele.

På stedet er det imidlertid noen utfordringer trafikkmessig, og like før klokken 18 opplyses det at vegen blir helt sperret en liten periode i forbindelse med berging av bilen.

Trøbbel på glatta ble det også lenger sør, da to biler kjørte av vegen på riksveg 2 ved Føskersjøen omkring fire kilometer sør for Kongsvinger sentrum i 17-tiden. Og som om ikke det var nok kjørte et vogntog av vegen bare noen få kilometer lenger nord snaut 45 minutter etter det forrige uhellet. Ingen personer ble skadet i noen av hendelsene.

LES OGSÅ: Politiloggen onsdag 11. januar

Artikkeltags