Tirsdag er sjansene for snø gode, men ikke i lavlandet

Webkameraene til Statens vegvesen forteller forskjellige historier ut fra hvor man er i fylket tirsdag morgen. I høyereliggende strøk er sjansene for snø gode.

DEL

Det sier vakthavende meteorolog Martin Granerød til Østlendingen. I Elverum har det regnet bra natt til tirsdag og i morgentimene, mens på Tynset har det snødd.

Mandag kunne Østlendingen melde om skispor på Budor i Løten, men foreløpig lar snøen vente på seg i lavlandet, ifølge statsmeteorologen.

Sjekk vegforholdene på utvalgte steder i fylket i bildekarusellen øverst i artikkelen.

– Slik det ser ut nå, er det skydekke over hele fylket med spredt nedbør ut fra dette skydekket. Lengst sør kommer det for det meste regn, men nordover og i høyere strøk er temperaturen slik at det kan komme som sludd eller snø, sier Granerød.

Etter hvert vil nedbøren trekke østover, og allerede på ettermiddagen blir det lettere skydekke over fylket med muligheter for litt sol.

– Det vil bli gradvis lavere temperaturer utover dagen, og i kveld er et sannsynlig at det er minusgrader over hele Hedmark.

– Betyr det at timingen på når skydekket flytter seg og hvor kaldt det blir er avgjørende for om det blir snø i for eksempel Elverum?

– Nedbøren som faller her i dag, vil nok falle som regn. Når skyene forsvinner, vil temperaturen droppe og gå ned mot minussiden. Det blir nok ikke snø i lavereliggende strøk, sier Granerød.

På vegene er det vekslende forhold ut fra hvor man er i fylket. På Midtskogberget mellom Elverum og Trysil ser det for eksempel ut til å snø tirsdag morgen.

På riksveg 3 på Rena ligger det hvitt langs vegen, men selve vegen ser ut til å være bar. Lenger nord på fylkesveg 30 mellom Røros og Tynset er det hvitt på vegen.

Artikkeltags