(Glåmdalen)

En ni år gammel gutt kom syklende på Eidskogvegen ved Bunnpris i Kongsvinger da han kolliderte med en bil klokka 14.55 mandag ettermiddag. Etter kollisjonen ble bilisten beskyldt for å ha stukket av fra stedet, og politiet etterlyste en svart bil.

– Bilisten meldte seg for politiet seinere på kvelden, og det er tatt avhør av bilfører og flere vitner, sier Kjartan Waage ved operasjonssentralen til politiet i Innlandet.

Han legger til at det blir opprettet sak, men at det ikke er tatt beslag i førerkortet.

Anette Wallin Sørensen var vitne til sammenstøtet. Hun tilbakeviser at sjåføren reiste fra stedet uten å ta sitt ansvar.

– Jeg var på vei til Skovly og hadde svingt inn ved Bunnpris på Eidskogveien. Da så jeg gutten som kom på sykkel og kjørte inn i bakparten på bilen rett foran meg. For meg så det ut som han traff bakskjermen eller hengerfestet på bilen og gikk over styret. Han var borti bagasjelokket før han datt ned på bakken.

– Hun stoppet

Sjåføren i denne bilen stoppet med en gang og kom ut av bilen. Jeg svingte også til siden og stoppet.

 Bilisten bøyde seg over gutten og jeg hørte at hun spurte hvordan det gikk med ham. Gutten reiste seg og sa at det gikk fint med ham, tok sykkelen og ville sykle videre sammen med kameraten.

Han forklarte at han ikke hadde greid å bremse fordi han skled på grusen, og fikk ikke stoppe, forteller Anette Wallin Sørensen.

Wallin Sørensen forklarte seg også for politiet mandag kveld, i likhet med sjåføren og flere andre vitner.

– Det var ikke sjåføren som kjørte fra gutten hun hadde kollidert med. Det var han og kameraten som syklet fra stedet, før hun satte seg inn og kjørte videre. Hun var nok ganske sjokkert, og det tror jeg sikkert at gutten var også.

Han kom i full fart fra grusveien ut på asfalten, og kan ha sklidd på grusen, slik at han ikke fikk stoppet, sier vitnet.

Anette Wallin Sørensen sier at gutten sa at alt var i orden, og ville videre.

– Han fikk trolig noen skrubbsår, men vi kunne ikke se at han blødde. Det falt meg aldri inn å ringe etter verken lege eller politi, for alt virket greit. Men gutten var nok like forvirret som sjåføren, som var fortvilet over det som skjedde, men glad for at det hadde gått såpass bra.

Seinere har gutten vært til undersøkelse ved Kongsvinger sjukehus.

– Etter det vi får opplyst, har han sluppet fra sammenstøtet med små skrammer, sier Kjartan Waage ved politivakta i Innlandet politidistrikt.

Han sier at det var andre vitner på stedet som hevdet at bilisten bare reiste fra stedet. Derfor ble også bilen og vitner etterlyst.

–  I tråd med veitrafikkloven er du pålagt å stoppe og sjekke hvordan det går når du er ute for hendelser i trafikken. Derfor er vi interessert i å komme i kontakt med sjåføren, sa Waaga mandag ettermiddag.

Klokka 19 mandag kveld meldte politiet at bilføreren hadde meldt seg for politiet i Kongsvinger.

– Det var vitner på stedet som mente at bilisten hadde stukket av. Derfor ble bilen etterlyst. Nå er alle vitner avhørt, sier Waage.